Box Office: Strach ze Super Bowlu

Box Office: Strach ze Super Bowlu | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Studia se tradičně amerického fotbalu bojí, alespoň je tu Největší showman a jeho další rekordy.

Nedá se říct, že by Super Bowl víkend byl úplně prokletý, protože 96 hodin nebo Hannah Montana během něho dokázaly uspět. Musíte prostě mít dobře cílený produkt, který ale v roce 2018 bude chybět. Místo toho dostáváme nuzný konverzační horor Winchester: Sídlo démonů s Helen Mirren a Jasonem Clarkem. Debut je 9 milionů, což není na film bez jakékoli šuškandy zlé, marketingové náklady, které šly nad 10 milionů, to ale nezaplatí. Během následujícího měsíce by mohla dorazit starší cílovka, která možná uslyší na hereččino jméno. Proč ale místo toho nezajít třeba na nějakou oscarovku? 

Úkazem nepřestává být Největší showman, který má v sedmém víkendu doposud největší propad - 18 %. Hrůza. Se 7,8 miliony se muzikál vůbec poprvé dostává pod debutovou tržbu, která byla tehdy o Vánocích 8,8 milionů. Se 137 miliony v Americe je jasné, že padne 151 mega La La Landu a Největší showman tam bude nejúspěšnějším původním muzikálem všech dob. Prolomit by se mělo po cestě i 148 mega Bídníků a pro Hugh Jackmana tak půjde o nejlepší hraný film kariéry, ve kterém není Wolverine. Pokud padne těch 151 mega, tak film dostane i zvláštní rekord "nejúspěšnějšího filmu všech dob, který to v žebříčcích nikdy nedotáhl výš než na čtvrtou příčku". Film aktuálně utržil po sedmém víkendu 15násobek své premiéry, čímž překonal desetinásobek Titanicu, který byl v sedmém týdnu na 280 milionech po 28milionovém debutu. Soundtrack se prodává jako blázen a pochybuju, že podobné peníze rodiny nevrazí i do DVD a Blu-rayů. Mezinárodní pokladny zatím stačily přihrát dalších 153 milionů.

Oscarové sezóně jinak dominují Foxové. Jejich Akta Pentagon jsou na 67 milionech (107 celosvětově), zatímco subdivize Fox Searchlight má pod palcem Tvář vody se 45 miliony (64 celosvětově) a Tři billboardy kousek za Ebbingem se 41 miliony (celosvětově 87). I, Tonya vyrazila do 1500 kin a už má po devíti týdnech 23 milionů. Nejtemnější hodina je v Americe na 49 milionech, zatímco globálně má Churchill v podání Garyho Oldmana 115 mega. Čistá artovka Nit z přízraků je ve Státech na solidních 14 milionech a mezinárodně se utržily další 3.

Jedničkou víkendu znovu Jumanji: Vítejte v džungli, které utržilo 11 milionů, celosvětově už má 855 mega a tudíž vystřídalo Thora: Ragnarok na 8. příčce nejúspěšnějších filmů roku 2017. Za týden by měli padnout Strážci Galaxie 2. Na druhém místě víkendového žebříčku Labyrint: Vražedná léčba s 10 miliony. Celosvětově to dělá 182 milionů, což nevypadá na takový úspěch, jako u předchozích dvou dílů, ale při 62milionové rozpočtu to není až takový problém.

Příští víkend to bude o dost zajímavější. Máme tu Padesát odstínů svobody, Králíčka Petra a Eastwoodovu Paříž 15:17.

Zdroj: Forbes

Winchester

02.02.2018 | USA, Austrálie
Fantasy, Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 2

Box Office: Strach ze Super Bowlu | Fandíme filmu Box Office: Strach ze Super Bowlu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest