Cesta k Oscarům: Tvář vody vs. Tři billboardy

Cesta k Oscarům: Tvář vody vs. Tři billboardy | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Víkendové vyhlášení cen herců a producentů daly oscarovému závodu dva favority.

O víkendu byly vyhlášeny ceny dvou velkých hollywoodských asociací – herců a producentů. Filmová akademi, která rozhoduje o Oscarech, je složena právě z filmových profesionálů, takže nám ocenění od dílčích skupin mohou pomoci při utváření představy o tom, jak se vyvíjí oscarový závod. Nejprve byly v sobotu vyhlášeny ceny PGA (Producers Guild of America). Tam cenu získala del Torova Tvář vody. Film je precizně zpracovaný, divácky vlídný, nechybí mu aktuální témata tolerance a pochopení. Snímek také hodně opěvuje klasický Hollywood, stojí za ním nadšený Mexičan (del Toro), který přišel do Ameriky před lety s holým zadkem a kritikou nadšeně přijatý aktuální film natočil po několika hubených letech. Pro zajímavost doplňujeme, že animovanou kategorii vyhrál Coco.

Na SAG Awards (ceny Screen Actors Guild) zvítězila v hlavní ženské kategorii France McDordmand (Tři billboardy kousek za Ebbingem), v hlavní mužské kategorii Gary Oldman (Nejtemnější hodina), ve vedlejší ženské kategorii Allison Janney (Já, Tonya), ve vedlejší mužské kategorii Sam Rockwell (Tři billboardy kousek za Ebbingem). Cenu za nejlepší ansámbl dostaly Tři billboardy kousek za Ebbingem. Sami tedy vidíte, že jednotlivé kategorie nepřinesly velká překvapení a „hlavní cenu“ si odnesl výrazně herecký film se silným obsazením (Frances McDormand, Sam Rockwell, Woody Harrelson, Abbie Cornish, Peter Dinklage, John Hawkes, Lucas Hedges, Caleb Landry Jones, Željko Ivanek...)

Co to znamená pro další vývoj závodu? Členové PGA i SAG mají v akademii výrazné zastoupení, můžeme tedy oba dva snímky začít považovat za favority, nebo přinejmenším jedny z favoritů. To samozřejmě ještě neznamená, že je rozhodnuto. Ještě ani nebyly ohlášeny oscarové nominace (k tomu dojde zítra odpoledne, tak se nezapomeňte stavit) a následně bude mít Akademie až do 27. 2. (kdy končí týdenní hlasování), aby se definitivně rozhodla. Letošní vyhlášení se totiž odehraje nezvykle pozdě (4. 3.), kvůli Olympijským hrám. Leccos tak může ještě rozhodování ovlivnit, ať už jsou to další ocenění, vývoj návštěvnosti kin, nejnovější skandály, apod.. V aktuálním momentě to nicméně vypadá, že by se skutečně mohlo rozhodovat mezi Třemi billboardy a Tváří vody, případně by do čela mohly skočit menší snímky Lady Bird nebo Uteč, pokud by si favorité mezi sebou rozdělili rovnoměrně hlasy stylem „dva se perou, třetí se směje“.

Coco

22.11.2017 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 5

Cesta k Oscarům: Tvář vody vs. Tři billboardy | Fandíme filmu Cesta k Oscarům: Tvář vody vs. Tři billboardy | Fandíme filmu Cesta k Oscarům: Tvář vody vs. Tři billboardy | Fandíme filmu Cesta k Oscarům: Tvář vody vs. Tři billboardy | Fandíme filmu Cesta k Oscarům: Tvář vody vs. Tři billboardy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest