Režisérka Příběhu služebnice se jako první žena může chopit Star Wars

Režisérka Příběhu služebnice se jako první žena může chopit Star Wars | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Reed Morano dlouze jednala s šéfkou Lucasfilmu a domluvily se na něčem, co nám nesmí prozradit. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Kevin Smith se Reed Morano v rozhovoru zeptal, jak to tedy bude se Star Wars. Režisérka trvala na tom, že jde jen o drby a spekulace, nicméně nakonec stejně jen přilila olej do ohně, když svou odpověď zakončila slovy "Byla to jen schůzka, to je vše, co můžu říct". A co si budeme povídat, kdyby to skutečně byla "jen" schůzka, tak by určitě Morano nedodávala jedním dechem, že o ní nemůže mluvit...

Původní novinka 21.1.: Diverzita, rovnoprávnost, to jsou jedny z nejskloňovanějších termínů v současném Hollywoodu. Jeden z nejčastějších projevů? Novináři se neustále ptají Lucasfilmu, kdy najme první režisérku Star Wars. Teď to možná konečně nastalo.

Reed Morano se sešla s Kathleen Kennedy na několikahodinovou schůzku. Mluvily o všem možném, včetně společné lásky k dobrodružným filmům, ale také o něčem, o čem Reed „samozřejmě nemůže nic říct“. Z toho jednoznačně vyplývá, že se režisérka bavila s šéfkou Lucasfilmu o společném projektu a Lucasfilm aktuálně krom Spielbergova Indiana Jonese točí pouze a jenom Hvězdné války. Epizoda IX už svého režiséra , nicméně studio chystá také úplně novou trilogii a každou chvíli se objeví nějaký nový spin-off, takže určitě bude z čeho vybírat. Anebo by se z Reed mohla stát hlavní režisérka očekávaného hraného seriálu ze světa Star Wars.

Důležité nicméně je, že Morano není žádná protekční dcerka, ale dáma, která se musela tvrdě vypracovat a projevila svůj nezpochybnitelný talent. Nejvýrazněji je její práce vidět na skvěle zpracovaném seriálu Příběh služebnice, o který musela bojovat (a vyhrála) se slavnými režiséry formátu Ridleyho Scotta. Aktuálně propaguje apokalyptickou romanci I Think We're Alone Now s Peterem Dinklagem a Elle Fanning a připravuje se také její akční špionážní thriller The Rhytm Section, s Blake Lively v hlavní roli. Do budoucna tak bude mít kromě dramatického vyprávění ozkoušené i natáčení akčních scén a práci s větším rozpočtem. Kromě citlivého vedení postav je Morano obzvlášť silná především po vizuální stránce, což souvisí s tím, že dlouhá léta pracovala jako kameramanka (Za borovicovým hájem, Zamrzlá řeka, Zbav se svých miláčků).

A takhle Morano točí:

Zdroje: Reed Morano, THR

Galerie: 5

Režisérka Příběhu služebnice se jako první žena může chopit Star Wars | Fandíme filmu Režisérka Příběhu služebnice se jako první žena může chopit Star Wars | Fandíme filmu Režisérka Příběhu služebnice se jako první žena může chopit Star Wars | Fandíme filmu Režisérka Příběhu služebnice se jako první žena může chopit Star Wars | Fandíme filmu Režisérka Příběhu služebnice se jako první žena může chopit Star Wars | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest