Lisey a její příběh a pokračování Osvícení - další King na cestě

Lisey a její příběh a pokračování Osvícení - další King na cestě | Fandíme filmu
Warner Bros.
Nevyčerpatelná studnice nápadů, kterou v hlavě mistr hororu nosí, nadále inspiruje režiséra Mika Flanagana, který Kinga již jednou zadaptoval.

Jen během roku 2017 bylo uvedeno v kinech, či televizi, přes pět adaptací příběhů Stephena Kinga. S pohledem upřeným k rokům nadcházejícím se intenzita adaptování jeho povídek a knih nechystá zpomalit. Jedním z letošních filmů byla i Geraldova hra, do které se s vervou pustil režisér Mike Flanagan. Vzhledem na (filmařsky) těžce uchopitelnou látku, by to ani bez odhodlání nešlo. Film vznikal pod záštitou Netflixu, dá se říct, že naplnil a snad i předčil očekávání a v žádném případě si nezadělal na ostudu, jako třeba bezzubý pokus o Temnou věž. Režisér tedy odvedl řemeslo dobře a rozhodl se světu sdělit své další plány, nebo spíš přání, a to pokračovat v překládání románových stránek do políček filmového pásu. Konkrétně má zálusk rovnou na dvě knihy z Kingova bohatého repertoáru.

Zatímco jednou z knih je přes deset let starý, tíživý, no podmanivý román Lisey a její příběh, druhou není nic menšího, než pokračování kultovního Osvícení. Doktor Spánek, jak zní název knihy, sice netrčí z řady desítek kingovek ani ohlasem, ani kvalitou, leč nálepka sequelu ikonického díla, je někdy dostačující. Navíc, nic není dané, daleko je k oficiálním ohlášením a ještě dál ke sklapnutí první klapky. Jak totiž Flanagan sám řekl, v současnosti je na hodně dlouhou dobu vytížen prací na novém netflixovském seriálu The Hounting of Hill House. Nicméně pro sympatizování se zmíněnými romány má své důvody: „Nejvíc bych chtěl udělat Doktora Spánek a Lisey a její příběh. V obou případech proto, že se velmi ztotožňuji s protagonisty. Lisey a její příběh je ohromující kousek, nádherné objevování manželství. No a kdo by nechtěl zpět do světa Dannyho Torrance?“

Samozřejmě, zpět do toho světa by chtěl téměř každý. Stejně tak do světa Lisey, která čelí zcela jiným démonům, než rozlehlým chodbám pustého horského hotelu. To vše prostě fandové chtějí. A jistě se co nevidět dočkají, protože v čekání pomůžou seriály i ambiciózní bijáky, které s titulkem „založeno na příběhu Stephena Kinga,“ střídají jeden druhý.

Zdroje: Lilja'sLibrary

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest