Box Office: Vítejte v džungli tržeb

Box Office: Vítejte v džungli tržeb | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Štědrý den máme za sebou a můžeme konečně reflektovat sváteční tržby.

Aktuální přehled tržeb přichází se zpožděním, ale opodstatněným. Některé filmy totiž startovaly s předstihem již minulý týden, další zase vběhly do kin přesně na Štědrý den. Novinek je tedy spousta a čísel ještě více. Zkusíme se tím tedy nějak prodrat třbami předešlého týdne a vánočních svátků.

Star Wars: Poslední z Jediů nastřádaly za Štědrý den 27,5 milionů a po 11 dnech jsou na 395 milionech v Americe. Film tedy během dneška překročil čtyřstovku ve Státech (pokud se hromadně nezavřely kina) a globálně 800 mega, čímž je druhým nejúspěšnějším filmem v Americe a osmým ve světě tento rok. Očekává se, že celkově se film vyšplhá na dvojnásobek a stane se pátým kasovně nejúspěšnějším snímkem v historii.

Výtečně se daří Jumanji: Vítejte v džungli!, které dalo za Štědrý den 19 milionů a po šestidenní premiéře je film někde okolo 72 milionů. Akční komedie je velice dobře hodnocená kritikou i diváky a prostě se povedla. Sony tohle potřebovali, aby prokázali, že vědí jak udělat sequel. Pro studio to bude zřejmě největší hit mimo bondovek a Spider-Mana, který je navíc čistě kid-friendly. Celosvětově to zatím dělá 121 milionů.

Ladíme 3 je poslední díl acapella muzikálové trilogie a sváteční tržba se zastavila na 26,5 milionech. Film dal ještě něco málo ze zahraničí a globálně je tak na 36 milionech. Universal ví, že je to poslední díl, takže slabší tržby moc neřeší a asi bude rád za 65 milionů z Ameriky a stovku ze světa, jakou dala jednička. Film se hrál skoro jenom pro fanoušky a utržil nejvíc hlavně v pátek, další dny se už moc nechodilo. 

Dost bohužel pohořel Největší showman s Hugh Jackmanem, který končí po dlouhé sváteční premiéře jenom na 19 milionech. Startovalo se už minulé úterý a Foxové sázejí na povánoční návštěvnost, ale i tak jsou to dost slabá čísla. Celosvětově to zatím dělá 23 milionů, rozpočet činil 84.

Zmenšování odstartovalo klasicky v pátek a vsadilo na to, že bude dospělou volbou mezi rodinnými filmy. Problém je, že dospělí rádi zašli i na filmy pro děti, a různě po širokém nasazení se hraje lepší konkurence. Matt Damon navíc schytal kritiku za svoji argumentaci v rámci tématu hollywoodských úchyláků a Zmenšování stejně jako jeho nedávný Suburbicon totálně pohořelo se 7,7 miliony za sváteční premiéru. Paramount dlouhodobě dost trpí a tohle může být kritický zásah, už jen proto, že film stál 68 mega. 

Warneři vhodili do kin ke konci roku Father Figures, hloupou komedii s Edem Helmsem, Owenem Wilsonem a Glenn Close. Film se zařadil mezi Blade Runnera 2049, Ligu spravedlnosti a LEGO Ninjago, tedy propadáky následující veleúspěšný horor To. Za sváteční premiéru to dělá jen 5,5 milionů, ale protože Warneři nasazují každý víkend nějaký film, čekejte comeback studia každou chvilku. 

V devíti kinech odstartoval o svátcích The Post neboli Akta Pentagon: Skrytá válka. Spielbergovo snímek o tom, jak se Washington Post snažil odkrýt klíčové dokumenty prezidenta Nixona. Dobové drama rezonuje s aktuální politickou situací v Americe a 762 000 dolarů za svátky je nadějný start. Snímek půjde široce příští měsíc, tak snad to nebude téma jen pro městské filmové nerdy. 

Velkým tématem byla novinka Štědrého dne s názvem Všechny prachy světa, kterou nepřímo promoval Kevin Spacey. Ten z filmu po obviněních ze sexuální zneužívání zmizel a jeho scény přetočil během jednoho týdne Christopher Plummer. Film Ridleyho Scotta pojednává o únosu syna ropného magnáta Johna Paula Gettyho a ti, kteří film viděli, jsou docela fascinovaní faktem, že Spacey / Plummer ve filmu neměli / nemají žádnou malou roličku, ale dost hereckého prostoru. Ridley Scott je docela blázen, bohužel se moc z toho nepřeneslo na tržby a film zatím má jenom 2,6 miliony za jeden den. Film stál původně 40 mega, přetáčky přidaly další desítku. Oscarová sezóna ho zřejmě nemine, protože jde o kvalitní drama, a nominace možná paradoxně čeká právě na Christophera Plummera.

Jasnou oscarovkou je Velká hra, režijní debut Aarona Sorkina, scenáristy The Social Network, ve kterém si hlavní roli střihli Jessica Chastain (jasná nominace) a Idris Elba. Jessica si zahrála šéfku undergroundového pokerového hazardu a zatím z 271 kin může sbalit do kufříku 1 milion. Film se hrál hlavně u starších žen a má šanci pomalu vydělat hezké peníze během následujícího měsíce, kdy půjde široce. 

A poslední novinkou je Nit z přízraků, očekávaná novinka Paula Thomase Andersona s údajně poslední filmovou rolí oscarového Daniela Day-Lewise, který se chystá do hereckého důchodu. Film má ze čtyř kin 125 000 dolarů, ale tahle dobová jednohubka z 50. let to nebude mít široce jednoduché a Focus Features sázejí hlavně na úvodní dolary od cinefilů a potom rychlé nasazení do evropské distribuce (jde o první film PTA natáčený mimo USA), kde by se měl vydělat zbytek. Široce totiž film zřejmě vůbec neuspěje, stejně jako třeba nedávné Mlčení od Scorseseho. Ale nikdy nevíte.

Zdroj: Forbes

 

Jumanji: Vítejte v džungli!

11.12.2017 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 8

Box Office: Vítejte v džungli tržeb | Fandíme filmu Box Office: Vítejte v džungli tržeb | Fandíme filmu Box Office: Vítejte v džungli tržeb | Fandíme filmu Box Office: Vítejte v džungli tržeb | Fandíme filmu Box Office: Vítejte v džungli tržeb | Fandíme filmu Box Office: Vítejte v džungli tržeb | Fandíme filmu Box Office: Vítejte v džungli tržeb | Fandíme filmu Box Office: Vítejte v džungli tržeb | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest