TOP 5 filmů Toma Cruise

TOP 5 filmů Toma Cruise | Fandíme filmu
Dreamworks
Zobrazit další 4 obrázky
Ohlédněme se za nejlepšími filmy (nejen) akční ikony a stálice filmového nebe
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Těžko byste hledali ve filmové historii rozporuplnější, vysmívanější, obdivovanější, zatracovanější a odepisovanější osobu než je Tom Cruise. Nemůže být pochyb o tom, že kariéra jednoho z největších a nejúspěšnějších herců posledních třiceti let byla plná „nej“. Kontroverzní ikona filmového plátna byla během let často terčem posměchu a přehlížení. Mnoho lidí ho nesčetněkrát odepisovalo, ale Tomovi se s urputností jemu vlastní vždycky podařilo najít cestu zpátky na výsluní.

Mezi kolegy je oceňován pro svou profesionalitu a každodenní tvrdou práci. Právě tyto dvě vlastnosti jsou podle jeho vlastních slov důvodem, proč se udržel na filmovém vrcholu po celou svou kariéru. Rodák z New Yorku spolupracoval s celkem osmi držiteli Oscara za nejlepší režii a to přesto, že jeho práce ve 21. století se až na čestné vyjímky točila spíše kolem komerčních projektů. Přesto nemůže být pochyb, že jeho filmografie je ztělesněním rozmanitosti a ukázkou práce herce, který má zajištěno prominentní místo ve filmové historii.

"The thing about filmmaking is I give it everything, that's why I work so hard. I always tell young actors to take charge. It's not that hard. Sign your own checks, be responsible"

Následuje výběr pěti nejlepších filmů Toma Cruise podle autora článku. Jaké jsou ty vaše nej? A proč právě tyhle? Pochlubte se v komentářích.

Mission Impossible: Rogue Nation (2015) 

Tomova nejznámější a v mnoha ohledech i definující role dala vzniknout jedné z největších ikon akčního žánru. V současné době šestidílná série mapující osudy agenta Ethana Hunta stejně jako Cruise dokázala na jedničku přestát test času a vrtkavou přízeň vybíravého publika a potvrdila tak Tomův status největší akční hvězdy tohoto století.

Další kapitola »

Galerie: 5

TOP 5 filmů Toma Cruise | Fandíme filmu TOP 5 filmů Toma Cruise | Fandíme filmu TOP 5 filmů Toma Cruise | Fandíme filmu TOP 5 filmů Toma Cruise | Fandíme filmu TOP 5 filmů Toma Cruise | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest