Star Wars: Poslední z Jediů: Mark Hamill není spokojený s Lukem

Star Wars: Poslední z Jediů: Mark Hamill není spokojený s Lukem | Fandíme filmu
Stejně jako někteří fanoušci má také Mark Hamill pocit, že jako v The Last Jedi by se Luke Skywalker nikdy nechoval.

Star Wars: The Last Jedi si vysloužily chválu od kritiky, ale fanoušky rozdělují. Někteří hodnotí negativně elementy, které jiní vnímají pozitivně, u dalších je cítit, že jim především režisér Rian Johnson nedal to, co očekávali nebo chtěli. Něco jiného očekával i Mark Hamill, představitel Lukea Skywalkera. Už před premiérou avizoval, že se nedokáže tak docela ztotožnit se směrem, kterým Johnson jeho postavu posunul. V rozhovoru uvedl:

„Řekl jsem Rianovi, že se Jediové nevzdávají. I kdyby měl problémy, tak by mu trvalo třeba rok, než by se dal dohromady, ale kdyby udělal chybu, tak by ji zkusil napravit. V tom se jednoznačně rozcházíme, ale už to není můj příběh. Je to příběh někoho jiného. A Rian potřeboval, abych se choval určitým způsobem, aby byl konec filmu opravdu efektivní. V tom tkví jádro pudla. Je mi líto, ale Luke by tohle prostě nikdy neřekl. Tohle je další generace Star Wars, tak jsem si skoro musel představovat, že je Luke jiná postava. Možná je to Jake Skywalker. Není to můj Luke Skywalker. Ale musel jsem udělat, co po mě Rian chtěl, protože to sloužilo dobře příběhu. Ale pořád jsem to úplně nepřijal. Ale je to jen film. Doufá, že se lidem bude líbit. Doufám, že je nenaštve a s postupem času jsem také pochopil, že Rian byl přesně ten člověk, kterého film potřeboval.“

Pro nespokojené fanoušky jsou Hamillova slova jistě rajskou hudbou. Ti spokojení můžou s jeho pohledem na věc nesouhlasit a připomenout mu, že třeba i Yoda se na konci Pomsty Sithů vzdal, nebo argumentovat tím, že každý Jedi jednoduše není stejný (a především tím, že Lukův přístup z dramatického hlediska zkrátka a dobře perfektně funguje). Nebo prostě Markovi nechají jeho názor a smíří se s tím, že ten jejich se liší. Ostatně, sám o sobě názor nikomu dalšímu neubližuje, takže každý ať si myslí, co je mu blízké.

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest