Box Office: Star Wars: Druhý z rekordů

Box Office: Star Wars: Druhý z rekordů | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit další 2 obrázky
Film utržil během víkendu víc než Liga spravedlnosti za celé svoje dosavadní americké nasazení. 

Star Wars: Poslední z Jediů startuje tento víkend s obscénními 220 miliony dolary. Druhý nejlepší otvírák všech dob za sedmým dílem s 248 mega. Za dva roky pokles o 11,2 %, což je solidní číslo. Čtvrtečních 45 milionů je taky druhá nejlepší tržba, stejně tak pátečních 105 mega. Sobota a neděle už budou čtvrté nejlepší za sedmičkou, Jurským světem a Avengers. Film má lepší násobitel než Síla se probouzí a Rogue One, ale hovoříme teď o skoro zanedbatelném 0,01 %.

Ať jsou online reakce jakkoli rozporuplné, zatím domácí tržby neovlivňují a svátky jakékoli strmější propady stejně zamaskují. Divácí obecně odcházejí z kina spokojení, ale je možné, že se nevole některých fanoušků může následující týdny promítnout do tržeb osmého dílu. Ten film se ale popravdě následující týden nijak nezřítí, takže čekejte domácí tržby mezi 750 a 800 miliony dolary. Druhé díly trilogie jsou stejně povětšinou nejslabší a globálně se čeká, že Poslední z Jediů utrží méně než Síla se probouzí. Zatím jsme na 450 milionech celosvětově.

Ještě než Disney zfinalizuje koupi Foxů, rozhodlo se studio Myšákovi postavit a nasadilo proti Star Wars animák Ferdinand. Je to skoro už tradice, že Foxové slepě nasazují animáky (nejenom o Vánocích) proti velkým filmům. Doposud to byli Alvin a Chipmunkové, teď startuje Ferdinand a při rozpočtu 111 milionů je 13 milionů za víkend docela slabota. Film samozřejmě má šanci utržit dobré peníze během svátků, ale nedá se říct, že by konkurence byla slabá (Pitch Perfect 3, Jumanji, Wonder). Blue Sky Studios už netáhnou (alespoň v Americe) s Dobou ledovou a taktéž se nabízí otázka, jestli Disney bude mít pro studio ještě místo vedle Pixaru a Walt Disney Animation. Blue Sky klidně můžou odkoupit Lionsgate nebo Paramount, kterým se kreslířské studio může hodit, ale o jeho hodnotě musí rozhodnout právě sváteční výdrž Ferdinanda.

Zbývající filmy dostaly od Hvězdných válek velkou ránu, nejenom z hlediska konkurence, ale také skrze odcizené projekce. Animák Coco ztratil šest stovek kin a utržil 10 milionů. Poloviční propad ve čtvrtém víkendu je ostřejší než měla Moana, ale zase se film drží lépe než Hodný dinosaurus během sedmých Star Wars. Globálně jsme na 448 mega. Wonder už má 109 milionů z Ameriky a v pátém víkendu má lepší čísla než Liga spravedlnosti. Zatímco Wonder zvládá 5,4 milionů, Justice League je na 4 milionech. Komiksovka ale zase má 219 milionů po měsíci promítání a 634 mega globálně. 

The Disaster Artist se bohužel ukázal jako jednovíkendový film a i s novými 170 projekcemi spadl o 58 % na 2,6 miliony. V Americe zatím třináctka, z pár zahraničních trhů 2,6 miliony. Franco by se potřeboval dostat do hledáčku Akademie, což může zmírnit budoucí úbytek projekcí, ale tyhle propady jsou špatné znamení. Komu dodatečných 160 projekcí pomáhá je Tvář vody. Film utržil 1,7 milion, což je nárůst o 52 %. Po třech týdnech je Guillermo del Toro na 3,6 milionech.

Příští týden bude šíleně nabitý. Už ve středu dorazí Jumanji a Největšího showmana. V pátek Ladíme 3, Father Figures a Zmenšování. Všechny prachy světa (bez Kevina Spaceyho) startují na Štědrý den. Do širokého nasazení půjdou Tvář vody a Nejtemnější hodina, zatímco v limitovaném nasazení je nahradí Spielbergova Akta Pentagon: Skrytá válka a Nit z přízraků od PTA coby údajně poslední film Daniela Day-Lewise. 

Zdroj: Forbes

Coco

22.11.2017 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Star Wars: Druhý z rekordů | Fandíme filmu Box Office: Star Wars: Druhý z rekordů | Fandíme filmu Box Office: Star Wars: Druhý z rekordů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest