Alita: Battle Angel bude obrovská podívaná

Alita: Battle Angel bude obrovská podívaná | Fandíme filmu
20th Century Fox
Robert Rodriguez a John Landau se rozpovídali o ambiciózním projektu.

V pátek vyšel první trailer na Alitu: Battle Angel a co v něm všechny praštilo do očí? Přesně tak, oči hlavní hrdinky, které na internetu už stačily slíznout kritiku. Zachovat velká očka byl záměr producenta Jamese Camerona, který od začátku chtěl vytvořit fotorealistické manga oči. Na mě osobně to působí celkem divně a nesedí mi to tam, ale pojďme raději dál.

Cameron původně plánoval, že komiks zfilmuje sám, napsal velkou část scénáře, ale sami víte, že se radši odebral k práci na dalších Avatarech. Do kanclu mu tedy napochodoval Robert Rodriguez, který je podle vlastních slov fanouškem předlohy, takže nebylo divu, že se o vývoj zajímal. Cameron mu vrazil do rukou rozdělaný scénář zahrnující sto osmdesát stránek se zapsanými poznámkami na šest stovek stran! Když Rodriguez scénář dokončí, projektu se chopí on. Nakonec scénář zredukoval na sto dvacet stran a podle dalšího producenta, jímž je John Landau, by v něm nemělo chybět nic podstatného. Zároveň dodává, že film bude obrovská podívaná a buduje masivní nový svět

Ten svět, jenž nemá mnoho měst, budeme společně objevovat s titulním ženským kyborgem, který si po probuzení v Iron City nevzpomíná na to, kdo je. Důvod, proč se na hraný film tak dlouho čekalo, byl takový, že vhodná technologie přišla až loni nebo předloni, takže Landauovi s Rodriguezem nebránilo pokusit se vytvořit fotorealistickou manga postavu ve skutečném světě.

Snímek si klade otázku: „Co to znamená v tomhle světě milovat," bude mládeži přístupný a před zeleným pozadím se natáčel pokud možno minimálně. Alita navíc není považována za superhrdinku, ale jen za hrdinku.

Alita: Battle Angel vychází ze stejnojmenné mangy a animovaného seriálu. Odehrává se v postapokalyptickém 26. století, ve kterém kybernetický doktor objeví na skládce poničeného ženského kyborga. Opravená dívka si nepamatuje vůbec nic, kromě výcviku smrtícího bojového umění. Stává se lovkyní odměn a likviduje nebezpečné kriminálníky. V rámci akčního příběhu bude mladá žena objevovat sebe sama a možná i najde lásku.

V hlavní roli Rosa Salazar, dále hrají Christoph Waltz a Jackie Earle Haley. Režíruje Robert Rodriguez, scénář napsali James Cameron a Laeta Kalogridis. Datum premiéry je stanoveno na 20.7. 2018.

Zdroj: Collider

Alita: Bojový anděl

14.02.2019 | USA, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest