Jurský svět 2: Zatím jsme nic neviděli a v sázce je víc než dinosauři

Jurský svět 2: Zatím jsme nic neviděli a v sázce je víc než dinosauři | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Vrátí se stará známá postava? Oficiální synopse filmu je dost divoká.

Před pár dny se objevil trailer na Jurský svět: Zánik říše. Jestli jste ho ještě neviděli, najdete jej ve starším článku. Teď je tu nová, nepotvrzená zprávička, která zdánlivě poodhaluje jedno malé překvapení z chystaného filmu. Čtěte tedy na vlastní riziko. Už delší dobu víme, že ve filmu má svou úlohu Ian Malcom (Jeff Goldblum) z prvních dvou Jurských parků. Trailer naznačuje, že by mohl být jeden z hlasů, které brojí za to, aby lidi nechali dinosaury konečně na pokoji. Podle kanálu Mr. Sunday Movies by se nicméně ve filmu mohl kratičce mihnout také Sam Neill jako doktor Alan Grant. Mr. Sunday Movies obvykle spíš rozebírá trailery a easter eggy, než že by přinášel zákulisní informace, takže zprávu opravdu berte s rezervou.

Raději se pojďme podívat na něco hmatatelného. Zajímavou poznámku odhalil na Twitteru producent a scenárista Colin Trevorrow. Podle něj se nemusíme bát, že by trailery odhalily velké finále. To co v upoutávkách vidíme, pochází výhradně z prvních 57 minut filmu. Pak tedy zřejmě můžeme očekávat druhou polovinu, která by se měla odehrávat někde na pevnině v laboratořích. Na brazilském Comic-Conu prozradil Trevorrow společně s režisérem J.A. Bayonou další podrobnosti.

Snímek má pojednávat o lidské lakotě a hloubce, do jaké jsou někteří ochotní klesnout, kvůli zisku. Zároveň ale přibudou nová témata, která otevřou sérii víc do široka a umožní, aby se z ní stalo něco nového, ne jen nekonečné utíkání před dinosaury na ostrově. Režisér zmínil, že všechno ve filmu chtěl mít obří a hodně se soustředil na to, aby diváky postrašil. Snímek by měl být směsí Sirotčince a Nic nás nerozdělí, tedy dvou předchozích Bayonových filmů. Po katastrofické části na ostrově tedy nejspíš můžeme čekat, že druhá část bude komorní a strašidelná. Máme čekat zatím neodhalená překvapení a nejvíc dinosaurů ze všech dosavadních snímků.

Velkou inspirací byl pro snímek Alfred Hitchcock a čekají na nás zhruba tři velké akční scény. Tvůrci přitom potvrzují, že největší akce skutečně přijde v polovině (zřejmě katastrofa na ostrově), a pak už jen budeme napjatí jak šrouby. Tvůrci zatím nechtějí prozradit nic o dosud neodhalené polovině snímku, ale je možné, že její část se bude odehrávat na ostrově po doznění katastrofy. Morální debata o tom, co bychom s dinosaury měli dělat a jak s nimi naložit (zřejmě s účastí Goldbluma) snímek otevírá. A na závěr přidáváme ještě novou oficiální synopsi:

Od zničení zábavního resortu Jurský svět uplynuly čtyři roky. Isla Nublar je lidmi opuštěný a dinosauři se starají sami o sebe. Když se na ostrově začne probouzet k životu spící sopka, uspořádají Claire (Bryce Dallas Howard) a Owen (Chris Pratt) výpravu za záchranou zbývajících dinosaurů před vyhubením. Owen se především snaží najít Modráka, vůdce smečky raptorů, který se ztratil v divočině, a Claire získala pro tvory respekt, který jí nedovolí přestat. Po příjezdu na ostrov mezi kapkami pršící lávy odhalují spiknutí, které by mohlo uvrhnout celou planetu do stavu, v jakém byla naposledy v prehistorii.

Fotka v galerii je z virální stránky Dinosaur Protection Group, kde zatím žádné další podrobnosti nenajdete, ale název mluví za vše.

Jurský svět 2 režíruje Juan Antonio Bayona, scénář napsali Derek Connolly a Colin Trevorrow. V hlavních rolích se vracejí Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong a Jeff Goldblum. Nově se přidají Toby Jones, Rafe Spall, Ted Levine, James Cromwell, Daniella Pineda, Geraldine Chaplin a Justice Smith. Datum české premiéry je stanoveno na 21.6. 2018.

Zdroje: Collider, Colin Trevorrow

Jurský svět 2

22.06.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 2

Jurský svět 2: Zatím jsme nic neviděli a v sázce je víc než dinosauři | Fandíme filmu Jurský svět 2: Zatím jsme nic neviděli a v sázce je víc než dinosauři | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest