Box Office: Víkend černých komedií

Box Office: Víkend černých komedií | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Dva příběhy o legendárních loserech u diváků bodují.

Oscarová sezóna nabírá obrátky a malým filmům se díkybohu daří. Největší úspěch je zřejmě The Disaster Artist, který distributor A24 dokázal se vší slávou a chytrým marketingem dostat do 840 kin. Odtud má James Franco a spol. zhruba 6,5 milionů dolarů. Pro producenty A24 to ale ještě nekončí, protože chtějí právě Franca dostat do oscarového souboje, zároveň film propagovat jako povídku pro filmové fajnšmekry a ještě také jako mainstreamovou černou komedii. A24 mimochodem distribuovali i Lady Bird, která má aktuálně 22 milionů z Ameriky a bude pro malé studio jejich největším filmem doposud.

Totálně pohřbená zůstala široce nasazená akční komedie Just Getting Started s Morganem Freemanem, Rene Russo a Tommym Lee Jonesem. Film se nepromítal kritikům, takže asi víte co to znamená. Za víkend 3,2 miliony a možná se jen čeká na starší cílovku, která může filmu přinášet tržby během svátků. Na druhou stranu starší diváci jsou právě ti, kteří ve větší míře čtou recenze, a také se nedá říct, že by alternativ bylo během svátků málo.

Další černá komedie, která zabodovala a má možná šanci na nějakou tu sošku, je I, Tonya. Životopisný film o olympijské krasobruslařce Tonye Harding, která nejenom, že je držitelka několika rekordů, také jen tak mimochodem v roce 1994 nechala najmout chlápka, aby zlomil nohu její konkurentce Nancy Kerrigan. Tonyu si zahrála Margot Robbie a ze čtyř kin odjíždí s 250 000 dolary. Filmu začnou přibývat projekce během následujícího měsíce a uvidíme, jestli půjdou ruku v ruce i s nějakými nominacemi.

Ukázkovým příkladem nadějne vypadající oscarovky tohoto roku může být Tvář vody od Guillerma del Tora. Minulý víkend film mohutně vyprodal své dvě projekce, tento víkend už je ve 41 kinech a poptávka je stále vysoká, takže to dělá 1,1 milionu. Pokud to takhle půjde dál, bude z toho slušný mainstreamový hit a na ty Akademie slyší.

Liga spravedlnosti stále bojuje, i když je bitva dávno prohraná. Warneři mají u komiksovky přesně tu výdrž, kterou si přáli, když ji nasadili před Díkůvzdáním. Film má tento víkend 9,5 milionů při propadu 41 %. Otřesně nízká premiéra a brutálně nákladné přetáčky ale dělají z 212 milionů v Americe a 613 milionů globálně dost směšná čísla. Nakonec to asi bude "nejúspěšnější propadák všech dob", nejen tržbami, ale i přijetím, rozpočtem a očekáváními. 

Jedničkou víkendu tak ještě naposledy Coco s 18 miliony a 135 mega po 19 dnech. Globálně je animák na 390 milionech. Rodinný Wonder je pro Lionsgate největší hit od La La Landu a možná, že muzikál ještě s konečnými tržbami vyzve na souboj. Ve čtvrtém víkendu přibylo 70 projekcí a film končí s 8 miliony, což ho posouvá přesně na 100 mega z Ameriky. Lady Bird je na 22 milionech, to už padlo. Daří se ale také Třem billboardům kousek za Ebbingem. Film potichu vydělává každý týden nějaký milion a po měsíci promítání je tak na nějakých 18 milionech. Pro Fox Searchlight to brzo bude nejúspěšnější film roku. Woody Allen má jinak na krku slušný propadák s Kolem zázraků, které má ve druhém víkendu 155 000 dolarů ze čtyřicítky kin. Srovnejte s Tváří vody výše. 

Jedna zajímavost na závěr. Sony nasadil tento pátek limitované projekce Jumanji: Vítejte v džungli!, které měly sloužit jako krátké ochutnávky a navnadit diváky. Čísla nemáme, ale studio tvrdí, že prý bylo narváno a jako důkaz zrušilo embargo na novinářské recenze (zřejmě ještě než dorazí Star Wars), které jsou prozatím silně nadprůměrné. Jumanji dorazí ale až 22. prosince. Příští týden Star Wars: Poslední z Jediů a po jejich boku to zkusí animák Ferdinand od Foxů.

PS: Thor: Ragnarok s 833 miliony dolary pokořil mezinárodně Wonder Woman (821 milionů).

Zdroj: Forbes

Just Getting Started

08.12.2017 | USA
Akční, Komedie
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Víkend černých komedií | Fandíme filmu Box Office: Víkend černých komedií | Fandíme filmu Box Office: Víkend černých komedií | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest