DC po neúspěchu Justice League změní organizaci práce

DC po neúspěchu Justice League změní organizaci práce | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Warner bude DC Film víc integrovat a změní lidi na klíčových postech.

Že Justice League nelze považovat za úspěch, je neoddiskutovatelná věc. Recenze zaznamenaly oproti předchozím DC filmům (vyjma Wonder Woman) jen nepatrné zlepšení a při gigantickém rozpočtu 300 milionů dolarů je dosavadní tržba 576 milion (a o moc lepší už to nebude) tragická. Není tedy divu, že studio Warner Bros. chystá zásadní změny ve způsobu, jakým organizuje práci.

Jon Berg, který doposud vedl divizi DC Films, svoji pozici opouští a hledá se jeho náhrada. Geoff Johns, který se s Bergem podílel na většině tvůrčích rozhodnutí, bude nadále pracovat jako kreativní šéf společnosti DC Entertainment a vedle filmů se soustředí na komiksy, televizní seriály a spotřebitelské zboží. Jeho pozice ve filmové části byznysu by se mohla vyvinout, jeho hlas by do budoucna měl být spíše poradního rázu.

V současnou chvíli jsou DC Films v rámci Warneru samostatnou jednotkou, dokonce mají v ateliérech Warneru vlastní kanceláře. Do budoucna nicméně vedení chce DC films daleko více integrovat a to už příští rok v lednu. Vedení Time Warneru (společnost nadřazená Warner Bros.) rozhodnutí podporuje a dle dostupných informací je nespokojené s výsledky Justice League. Studio nebylo spokojené s ranou podobou snímku od Zacka Snydera, nicméně když byl ke spolupráci přizvaný Joss Whedon, bylo zřejmé, že už je natočeno, příliš mnoho materiálu, než aby Whedon něco dokázal zásadně změnit. Nepočítá se s tím, že by někdy v dohledné době Snyder ještě režíroval nějaký DC film, nicméně zůstává vedený jako producent Wonder Woman 2 a Aquamana a také by pro studio mohl v budoucnosti točit nějaké úplně jiné filmy.

Berg s Johnsem doposud byli prezentováni jako hlas rozumu, který dělá co může, aby DC filmy posunul správným směrem, ale nikdo je příliš nechce poslouchat. Jejich odsunutí tak působí poněkud nefér, nicméně, tak už to ve světě velkého byznysu chodí. Je třeba najít viníky, aby akcionáři měli pocit, že se pracuje na nápravě. Tak uvidíme, jestli tyhle změny pro změnu přinesou nějaké ovoce.

Zdroje: Variety

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

DC po neúspěchu Justice League změní organizaci práce | Fandíme filmu DC po neúspěchu Justice League změní organizaci práce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest