Vetřelec: Ridley Scott trvá na tom, že další film bude

Vetřelec: Ridley Scott trvá na tom, že další film bude | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Stále chce pokračování vystavět kolem umělé inteligence.

I když sága Vetřelce po Covenantu působí dojmem, že jí došel dech (divácké přijetí bylo vlažné a recenze hodně mluvily o recyklaci už mnohokrát viděného) a jednu dobu se dokonce šuškalo o tom, že by studio Fox mohlo celou značku restartovat jako nízkorozpočtovou záležitost, jen málo (nebo vůbec) propojenou se současnými filmy, režisér Ridley Scott stále věří, že bude pokračovat ve svém příběhu.

„Další [díl] natočíme. Myslím, že se musíme zásadně odklonit od všeho vetřeleckého. Lidi pořád říkají ‚Potřebuješ víc vetřelců, víc facehuggerů, víc protrhávání hrudí‘, tak jsem toho do Covenantu dal spoustu a zapadlo to krásně. Ale myslím si, že při příštím pokusu už je třeba začít hledat jiné řešení, nějaké zajímavější. Podle mě začíná být čím dál nebezpečnější umělá inteligence a proto je zajímavější. Fassbender hrál umělou inteligenci, Ian Holm [v prvním Vetřelci] hrál umělou inteligenci, Roy Batty [z Blade Runnera] byl umělá inteligence, stejně jako Rachel [z Blade Runnera.“

Aby svůj názor dál podpořil, přidal Scott k dobru ještě historku o dvou umělých inteligencích, které v laboratorních podmínkách začaly komunikovat a záhy si vytvořily vlastní jazyk. Nikdo mu nerozuměl, a tak byl projekt raději ukončen.

Jen těžko šlo porozumět v Covenantu chování androida Davida a je pravda, že Fassbenderova postava určitě patřila ve filmu k tomu zajímavějšímu. Určitě by bylo zajímavé jí další film zasvětit ještě důsledněji, nicméně uvidíme, jestli Fox Riddleymu jeho vysněný projekt nakonec skutečně zaplatí.

Zdroj: EW

Galerie: 2

Vetřelec: Ridley Scott trvá na tom, že další film bude | Fandíme filmu Vetřelec: Ridley Scott trvá na tom, že další film bude | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest