Box Office: James Franco v nejhorším filmu všech dob

Box Office: James Franco v nejhorším filmu všech dob | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Víkend po Díkůvzdání je bez velkých novinek, situace využívají limitované festivalovky. 

První prosincový víkend filmová studia nevyužila pro žádné větší novinky, takže překvapivě můžeme začít Titanicem. Ten slaví 20. výročí a dostal se do 87 Dolby Vision kin, odkud přišlo 415 000 dolarů, což není nijak zlé na 20 let starý hit. Film má tak v Americe 659 milionů dolarů a věřte, že každý milion teď bude dobrý, aby si James Cameron udržel kasovní rekordy před Hvězdnými válkami.

Do 19 kin se podíval The Disaster Artist, ve kterém James Franco, jeho bratr Dave Franco, Seth Rogen a další nadšenci zrekonstruovali natáčení nejhoršího filmu všech dob, The Room, podle biografie herce Grega Sestera. Film sbírá nadšené recenze, hlavně od těch, kteří mají tenhle kultovní film nakoukaný nebo alespoň trochu vědí, kdo je Tommy Wiseau. Otázkou teď zůstává, jestli nebude 1,22 milion trochu ojedinělá tržba, protože film se dá těžko prodávat jako klasická Franco-Rogenovská komedie a uslyší na něj spíš velkoměšští filmoví nerdi než široké diváctvo. A24 je ale schopný distributor, takže uvidíme.   

Dalším výtečně hodnoceným filmem je Tvář vody od Guillerma del Tora. Temná romantická fantasy měla tento víkend vybudovat šuškandu pro široké vánoční nasazení, což se jenom ve dvou kinech podařilo. Snímek o němé ženě, která se zamiluje do netvora z přísně tajného vládního experimentu, se vyšplhal na 166 000 dolarů. Pokud z toho bude i nějaká oscarová pobídka, tak to filmu jedině pomůže. 

A nakonec Kolo zázraků, což je první film, který samostatně distribuují Amazon Studios. Dobová novinka od Woodyho Allena s Kate Winslet nesbírá nijak dobré recenze, navíc ani Allen se nevyhnul připomínce jeho starších nařčeních o zneužívání žen. Z pěti kin padlo 145 000 dolarů, což je lepší start než Iracionální muž nebo Kouzlo měsíčního svitu, ale nulová šuškanda a žádná herecká ocenění v dohlednu tenhle film asi zastaví hned příští týden.

Jedničkou víkendu je tak Coco a pixarovský animák zřejmě dosáhne na první příčku i následující víkend. S propadem 48 % to znamená 26 milionů a 109 mega doposud pro Disneyho. Ve srovnání s nedávnou Moanou se film drží rozhodně lépe, ačkoli především díky zbytku světa a Číně, odkud už vytřískal 75,6 milionů a je tak na 280 milionech globálně. V kinech je stále rodinný snímek Wonder, který bude zázrakem pro Lionsgate a jejich největší domácí hit roku 2017. Aktuálně film sedí na 88 milionech a s pár drobnými je nad stovkou globálně. 

Komiksovkám stále vévodí Thor: Ragnarok s 9,7 miliony v pátém víkendu. V Americe to dělá 291 milionů, celosvětově pak 816 mega. Liga spravedlnosti má s diváky stále komplikovaný vztah. Film je po 17 dnech na 197 milionech v Americe a 567 mega globálně. Velkolepá čísla... pro završení matrixovské trilogie nebo start Strážců galaxie. Rozhodně ne čísla pro nafouklý 300milionový velkofilm završující pětileté snažení WB a DC Comics. Film se drží dobře a opravdu se zmátořil díky zbytku světa. Předpokládaný konec na 600 - 625 milionech jsou ale prostě malá čísla.

Příští týden znovu ticho. Pár filmů z limitovaného nasazení to zkusí ve více kinech a jinak čekání na další Star Wars.  

Zdroj: Forbes 

Titanic

19.12.1997 | USA
Drama, Thriller, Romantický
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: James Franco v nejhorším filmu všech dob | Fandíme filmu Box Office: James Franco v nejhorším filmu všech dob | Fandíme filmu Box Office: James Franco v nejhorším filmu všech dob | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest