Star Wars: Poslední z Jediů míří v obří úvodní tržbě

Star Wars: Poslední z Jediů míří v obří úvodní tržbě | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Hvězdné války se opět hodlají zapsat na vrchní příčky finančních statistik.

Star War dorazí do kin zhruba za tři týdny a už jsou tu první předpovědi hollywoodských analytiků. Podle nich překročí Poslední z Jediů během premiérového víkendu 200 milionů dolarů, což je kolosální částka. Připomínáme, že absolutní rekord v ohledu prvních víkendů drží Star Wars: Síla se probouzí, která utržila dokonce 247 milionů. Tehdy nicméně šlo o naprosto výjimečný případ, o dlouho očekávané pokračování klasiky, které přicházelo s velkou pauzou a velkým očekáváním. Další místa v žebříčku drží Jurský svět (208 milionů) a Avengers (207 milionů). Žádný další film během úvodního víkendu v amerických pokladnách dvousetmilionovou hranici nepokořil.

Jistě, premiéra je stále ještě daleko a takhle vysoké premiéry jsou vzácné, takže analytici ani nemají příliš mnoho dat pro důkladnou statistiku. A stát se může leccos. V Severní Americe například není v zimě neobvyklé, že sněhová kalamita na pár dní ochromí velkou část území. Letos to pokladny výrazně ovlivnilo v lednu. I kdyby ale trakaře padaly, tak analytici nepochybují o tom, že Hvězdné války pokoří letošní dosavadní nejvyšší start, Krásku a zvíře (174 milionů). Otázkou tak samozřejmě bude, jak si snímek povede dlouhodobě. Rogue One sice měl také docela slušný úvodní víkend (155 milionů není na spin-off vůbec málo), ale nebyla z něj žádná trvalka a nakonec v kase zůstala jen miliarda a 56 milionů k tomu. U pokračování hlavní ságy to asi bude lepší, nicméně očekávat opět bájné dvě miliardy (ty krom Síla se probouzí pokořily jen Titanic a Avatar), by asi bylo bláhové. Tak uvidíme, na jaké příčce celkového žebříčku se nakonec Epizoda VIII umístí, ale TOP 5 by vůbec nemusela být nereálná, co říkáte?

Zdroj: Deadline

Galerie: 6

Star Wars: Poslední z Jediů míří v obří úvodní tržbě | Fandíme filmu Star Wars: Poslední z Jediů míří v obří úvodní tržbě | Fandíme filmu Star Wars: Poslední z Jediů míří v obří úvodní tržbě | Fandíme filmu Star Wars: Poslední z Jediů míří v obří úvodní tržbě | Fandíme filmu Star Wars: Poslední z Jediů míří v obří úvodní tržbě | Fandíme filmu Star Wars: Poslední z Jediů míří v obří úvodní tržbě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest