Quentin Tarantino: O čem novinka bude, kdo ji nakonec získal

Quentin Tarantino: O čem novinka bude, kdo ji nakonec získal | Fandíme filmu
Které studio nakonec získalo režisérův devátý celovečerák a co pro to muselo udělat.

Po složitých vyjednáváních nakonec Quentin Tarantino našel nový přístav. Jak jistě víte, po pádu studia The Weinstein Company, hledal Tarantino novou společnost pro svůj devátý celovečerní film. I když měl opravdu vysoké požadavky, předháněla se o něj studia jako divá. Ve finále podle dostupných informací zbyla studia Sony a Warner. Warner o Tarantina hodně stál a vypadal pro něj jako ideální partner.

Filmařské osobnosti jako Clint Eastwood nebo Christopher Nolan mají se studiem tradičně vynikající vztah, mají volnou ruku a silnou podporu. Hollywoodští komentátoři se také domnívali, že Warner bude mít náskok díky Davidu Heymanovi. Heyman bude hlavním producentem Tarantinovy novinky a v minulosti spolupracoval právě s Warnerem na řadě projektů, jako jsou série o Harrym Potterovi nebo Gravitace. Warner připravil pro Tarantina ve svých ateliérech velkolepé uvítání, když nechal do průčelí vyvěsit dobové logo z roku 1969, rozestavěl před vchod automobilové veterány a nechal donést koktejly z populární losangeleské restaurace.

Nakonec ale vyhrálo (možná trochu překvapivě) studio Sony. To Tarantina potřebuje zřejmě ještě daleko víc než Warner, protože v poslední době vydává jeden propadák za druhým a ještě přišlo o americkou distribuci Jamese Bonda. Každý projekt podobného kalibru tak pro něj může být živou vodou. Čím si Sony Tarantina získalo? Klíčovou roli zřejmě hrála perfektní prezentace marketingového oddělení a schopnost studia přesvědčit, že zaručí jeho filmu mezinárodní úspěch. Sony to může podložit několik let starou distribucí Nespoutaného Djanga, který je dodnes Tarantinovým zdaleka nejúspěšnějším filmem. Druhým esem byl pro Sony jeho šéf Tom Rothman, který je podle všeho chodící encyklopedií filmové historie, což podobně zaměřeného Tarantina okouzlilo.

Sony také kývlo na Quentinovy náročné podmínky. Filmař si vyžádal rozpočet o výši 95 milionů dolarů, naprostou kreativní svobodu a právo na finální sestřih filmu. Jediné, na čem se obě strany nedohodly, je pětadvacetiprocentní podíl z tržeb. Podíl bude ve finále o něco nižší. Tarantino také požaduje, aby za deset až dvacet let veškerá práva na film přestala patřit studiu a připadla jemu. Sony naopak doufá, že se spolupráce rozšíří i na budoucí Tarantinovy projekty.

Podle nejnovějších informací je příběh zasazený do roku 1969. Hrdinou je herec z úspěšného TV seriálu, který se snaží stát filmovou hvězdou. Jeho parťák, který mu dělá v seriálu kaskadéra, se pokouší o to samé. Příběh bude zasazený na pozadí strašlivé vraždy Sharon Tate a jejích přátel, kterou spáchal kult přívrženců Charlese Mansona, který shodou okolností právě včera ve věku 83 let zemřel, po více než čtyřiceti letech vězení.

Jako herečku Sharon Tate chce Tarantino obsadit Margot Robbie, do hlavních dvou pánských rolí by režisér chtěl dva pány z trojice Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Brad Pitt. Počítá se i s obsazením tradičního Tarantinova spolupracovníka, Samuela L. Jacksona. Natáčení má začít v polovině příštího roku, aby snímek mohl být uvedený v roce 2018.

Zdroje: THR, Deadline, Vanity Fair

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest