Road Movie: Ten největší bizár z ruských silnic v kinech

Road Movie: Ten největší bizár z ruských silnic v kinech | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Rusko je země neomezených možností a tenhle trailer vás o tom přesvědčí.

„Wow.“ Podobná reakce nejspíš unikne z úst každému, kdo se odváží zhlédnout trailer na osobitý koprodukční dokument s prostým názvem Road Movie. O silnici tu vskutku jde především. Ta by však byla osamělá bez svých protagonistů – řidičů a chodců, kteří jsou leckdy schopni způsobit opravdu bizarní situace. Zde je i slovo bizarní eufemismem, protože to, co se děje na ruských silnicích, občas hlava jednoduše nebere.

Unikátní dokumentární kompilace režiséra Dmitriije Kalashnikova vznikla za použití palubních kamer a je doprovázena zvukovými reakcemi těch za volantem. Jedná se celkem o 50 situací různého druhu, od nervy drásajících havárií přes zvláštní setkání (jeden řidič například prohání po silnici medvěda) po násilné činy. Je těžké si představit filmový materiál, který by více vystihoval frázi „musíte to vidět, abyste uvěřili“. Je libo náraz komety? Hysterickou dívku na kapotě? Auto plovoucí v řece? V Road Movie to máte všechno pohromadě.

Trailer od studia Oscilloscope je úderným mixem momentů, kterých by se každý normální účastník silničního provozu určitě chtěl vyvarovat. Je doprovázen hláškami typu „Je nemožné odvrátit zrak, i když chvílemi si budete přát, abyste to udělali“. Nápisy se vynořují na obrazovce a jen umocňují šokující dojem, který video spolehlivě vyvolává. Snímek byl v minulém roce promítán na festivalech, ke kterým patřil i MFF Karlovy Vary, a americké studio Oscilloscope na něj letos odkoupilo práva. Jeho šéf Dan Berger se nechal slyšet: „Je to zábavné, děsivé i legrační. Celé to prostupuje myšlenka strachu o vlastní existenci. Kalashnikův film není podobný ničemu, co jste kdy viděli. Budete vděční, že se odehrává pouze na plátně, protože nikdo z nás by takové situace nechtěl zažít ve skutečnosti.“ Do kin v USA se tahle extrémní mozaika vřítí 19.1., české a slovenské datum premiéry není známo. Pod článkem také najdete originální plakát k filmu.

Galerie: 2

Road Movie: Ten největší bizár z ruských silnic v kinech | Fandíme filmu Road Movie: Ten největší bizár z ruských silnic v kinech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest