Django Unchained: První reakce z Cannes

Django Unchained: První reakce z Cannes | Fandíme filmu
Novináři viděli sedmiminutový trailer a nešetřili slovy chvály. A které z hvězd opustily nabité obsazení? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIOVÁNO: Ačkoliv máme v původním textu chybu a Cohenova role nebude přeobsazena, nýbrž vystřihnuta, nezůstanou díry v obsazení (kromě již zmiňované dvojice musel nedávno vycouvat také Joseph Gordon-Levitt, už dříve odmítli Kevin Costner a Will Smith) bez náhrady. Harvey Weinstain (šéf produkující The Weinstein Company) v obsazení slibuje "další překvapení", takže se nakonec možná přeci jen über-castingu dočkáme.

V Cannes měli Tarantin vždycky v oblibě, a tak není divu, že Weinsteini promítají první ukázku právě tam. A s radostí vám můžeme oznámit, že ohlasy na sedmiminutový trailer jsou veskrze nadšené. Tarantino dle prvních zpráv natočil epickou poctu spaghetti westernům, plnou nadhledu, humoru, kontroverze, explicitního násilí a skvělých hereckých výkonů. Co všechno jsme se z ukázky dozvěděli?

Waltzův doktor Schultz je původní profesí zubař a svým nonšalantním přístupem k pragmatické postavě si nejspíš Tarantinův objev opět ukradne plátno pro sebe. Jamie Foxx mu ale zdatně sekunduje a podle všeho hraje jednu z největších rolí své kariéry. Dohromady oba pánové utvářejí na plátně neobvyklé přátelství, které má dynamiku jak z těch nejlepších buddy filmů. Schultz Djanga zachrání před otrokáři, následně ho v zasněžené krajině začne ve stylu kung-fu filmů trénovat a na závěr udělají oba střelci fašírku ze všech otrokářů, kteří se jim postaví do cesty.

Násilí samozřejmě bude pojaté s Tarantinovým tradičním nadhledem (visuálních gagů i povedených slovních výměn nás podle všeho čeká dostatek všeobecně), nebude ale chybět ani nahota a sprosté výrazivo. Na rasismus citliví Američané si všimli především toho, jak často v ukázce zaznělo slovo „negr“. Z ostatních herců západní reporty zmiňují především Dona Johnsona v kvádru jak od maskota KFC, cameo Franca Nera (hrál v původním Djangovi) a Leonarda DiCapria, který si záporáka Calvina Candieho neskutečně užívá.

Anamorfická kamera nad širými pláněmi klouže ve správně rozmáchlých záběrech, Tarantino jako obvykle výtečně pracuje s hudbou (Johnny Cash, James Brown) a Django nás upozorňuje na to, že „D“ je v jeho jméně neznělé. A to reportéři viděli z filmu zatím jenom zlomek a většina natáčení Tarantina teprve čeká. Máme se evidentně na co těšit!

Aby dobrých zpráv nebylo příliš, postihly Djanga také dvě menší nepříjemnosti. Účast na projektu museli odřeknout Sacha Baron Cohen a Kurt Russell. Cohen natáčení nestihne, protože momentálně propaguje Diktátora a hned potom se zapojí do natáčení Bídníků. Jeho role měla být spíš menším cameem a momentálně se za Cohena hledá náhrada. Russellovi se údajně nelíbilo, že projekt není „dost westernový“ a tak vycouval, nicméně jde o nepodloženou informaci. Jeho postava sadistického trenéra otroků prý bude sloučená s další, hodně podobnou postavou, kterou hraje Walton Goggins.

Zdroje: Vulture, First Showing, Total Film, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest