Tvář vody: Poslední trailer se s cenzurou nepáře

Tvář vody: Poslední trailer se s cenzurou nepáře | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Novinka Guillerma del Tora vypadá opravdu parádně.

Ani po tom, co vizuální mág Guillermo del Torro oznámil svůj odchod na roční odpočinek, se nemusíme obávat nedostatku jeho autorských kousků. Nejen, že se z animovaného dílka Trollhunters, ke kterému napsal scénář, zrodí rovnou trilogie s názvem Tales of Arcadia; brzy k nám doputuje i jeho nový celovečerák Tvář vody (The Shape of Water). I když to na první pohled vypadá na pohádku, ti, co znají Del Torra, tuší, že u ní nezůstane. Film bohatě čerpá z mnoha jiných žánrů - od dramatu přes romanci, až k hororu. Přesvědčit se o tom můžete v traileru, který nedávno vypustilo studio Fox Searchlight.

Na to, jaké může mít voda tvary, se budeme moci Česku a na Slovensku zajít podívat lehce po Novém roce, přesněji 18.1. Film sám se nicméně neodehrává v budoucnosti, a ani v přítomnosti. Zavede nás na americkou stranu barikády za dob studené války. Jedná se o období kolem roku 1963, kdy se rojily vědecké pokusy za účelem sebeobrany obou velmocí (no, aspoň nás to tak učili ve škole).

Středobodem mystického příběhu je němá uklízečka Elisa (Sally Hawkins). Je zvyklá na osamělý život v tajné americké laboratoři, kde pracuje v tiché izolaci. Když nastoupí na scénu záhadný vědecký experiment, Elisu i její spolupracovnici Zeldu (Octavia Spencer) to bude stát přinejmenším pár bezesných nocí.

Hawkins má za sebou několik obstojných rolí (Maudie, Jasmíniny slzy), a na kontě má i oscarovou nominaci. Měla by tedy mít potřebnou munici na to, aby si s podobnou rolí poradila. Jen tak mimochodem, herečka Octavia Spencer už jednoho zlatého plešouna doma má. A zbylé herecké osazenstvo se rovněž hemží nominacemi na filmová ocenění. U Michaela Shannona (Noční zvířata, Nouzový východ) a Richarda Jenkinse (Po přečtení spalte, Spotlight) to skoro bylo na Oscara a u Michaela Stuhlbarga (Doctor Strange, Steve Jobs) zase najdeme nominaci na Zlatý glóbus.

Jen spoluherec Doug Jones mezi ně nějak nezapadá. Ale u něj to není žádné překvápko - jeho role jsou dosti specifické. Ve Faunově labyrintu například ztvárnil rovnou dvě role. Jedna přitom byla 'příšernější' než druhá: jednalo se o titulního Fauna a bledého požírače dětí. V Hellboyovi pro změnu hrál Abea – taktéž vodního tvora. Tak buďme zvědaví, jak se toho Doug, Guillermo a spol. chopili tentokrát.

Galerie: 5

Tvář vody: Poslední trailer se s cenzurou nepáře | Fandíme filmu Tvář vody: Poslední trailer se s cenzurou nepáře | Fandíme filmu Tvář vody: Poslední trailer se s cenzurou nepáře | Fandíme filmu Tvář vody: Poslední trailer se s cenzurou nepáře | Fandíme filmu Tvář vody: Poslední trailer se s cenzurou nepáře | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest