Jumanji: Vítejte v džungli!: Jak se nový film pojí s původním

Jumanji: Vítejte v džungli!: Jak se nový film pojí s původním | Fandíme filmu
Columbia Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
K vysvětlení od filmařů se přidává nejnovější upoutávka.

Hodně diváků pořád zajímá, co přesně vlastně má nový Jumanji film s tím původním. Postava Robina Williamse ani žádná jiná se nevrací a místo deskové hry je tu videoherní konzole. Tak kde je vlastně to pojítko? Podle tvůrců je Jumanji hra, která chce být hrána. Je to do určité míry abstraktní koncept, starodávné poselství, které si svou cestičku najde. Proto to zkouší na novější generaci skrz videohru, ne skrz tu deskovou.

Z inspirace hrami vychází i estetika vlastního filmu, který se hodně inspiroval tím, jak vypadaly arkádové hry z 90. let minulého století. Hra cestuje časem a z místa na místo, takže pokud by v budoucnu vznikly nějaké další filmy, mohou být oproti těm dvěma dosavadním opět úplně jiné.

A co snímek pojí s klasikou s Robinem Williamsem? Postavy se vypraví do světa, ve kterém byl Alan Parrish 26 let uvězněný. Konečně jej tedy pořádně uvidíme a zřejmě v něm také budeme moci najít Alanovy stopy. Tak uvidíme, zda budou nějak zásadní nebo půjde jen o malé easter eggy. Na závěr ještě nejnovější upoutávka, která podobné vysvětlování kombinuje se záběry z filmu:

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... Datum premiéry je stanovené na 21.12. 2017.

Zdroje: Screen Rant I, II

Jumanji: Vítejte v džungli!

11.12.2017 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 3

Jumanji: Vítejte v džungli!: Jak se nový film pojí s původním | Fandíme filmu Jumanji: Vítejte v džungli!: Jak se nový film pojí s původním | Fandíme filmu Jumanji: Vítejte v džungli!: Jak se nový film pojí s původním | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest