Death Race: Čtvrtý díl závodu smrti je na cestě

Death Race: Čtvrtý díl závodu smrti je na cestě | Fandíme filmu
Závodění, střílení a bouračky se mají vrátit v příštím roce. 

Death Race neboli v češtině Rallye smrti přišlo do kin v roce 2008. Ve filmu (který je remakem Cesty gladiátorů 2000 z roku 1975) musel Jason Statham usednout jako neprávem obviněný zločinec za volant Mustanga s rotačními kulomety a pustit se do závodu o svobodu s ostatními kriminálníky v kontroverzní reality show. Je to ryzí béčko skrznaskrz, ale je to neskutečně zábavné béčko a v režijní filmografii Paula W.S. Andersona tenhle kousek řadím k těm lepším. Druhý a třetí díl se svezly rovnou na DVD a Blu-ray a oba dějově předchází prvnímu snímku. Zatímco mě „dvojka“ ještě docela bavila, tak „trojka“ je už vyloženě tragická.

Jestli se vám tahle série líbí, tak se můžete „těšit" na příští rok, protože to přijde Death Race: Anarchy. Na režisérské židličce Roela Reiného vystřídal Don Michael Paul (seagalovka Na pokraji smrti, Policajt ze školky 2). Film nemá být dalším prequelem, ale má být volným pokračováním jedničky. Scénář dali dohromady režisér a Tony Giglio, který dělal i na prequelových filmech.

Ve starých rolích se vracejí Danny Trejo jako Goldberg a Frederick Koehler jako Lists. Novou a nejvýraznější posilou v hereckém ansámblu je poněkud překvapivě Danny Glover. Dále hrají Zach McGowan (Drákula: Neznámá legenda), Christine Marzano (Sedm psychopatů), Yennis Cheung (Skyfall) nebo Lucy Aarden.

PS: Cestou gladiátorů 2000 se nechala inspirovat videohra Carmageddon. Letos měl premiéru Death Race 2050, což je tak trochu sequel nebo lehký restart původního filmu.

Zdroj: Teaser Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest