Crooked House: Nenápadná adaptace jednoho z nejlepších příběhů Agathy Christie

Crooked House: Nenápadná adaptace jednoho z nejlepších příběhů Agathy Christie | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Vražda v Orient Expresu není jedinou blížící se filmovou adaptací Agathy Christie. Další o sobě dává vědět čerstvým trailerem.

Detektivní příběh Crooked House (u nás překládaný jako Hadí doupě) od Agathy Christie je specifický tím, že na rozdíl od většiny ostatních jejích děl v něm nefiguruje žádná z autorčiných nejznámějších postav, nýbrž nově představený hrdina. I přesto je kniha čtenáři velmi pozitivně hodnocená a řazena mezi spisovatelčiny nejlepší.

Její filmovou adaptaci natočil Gilles Paquet-Brenner (Klíč k minulosti, Temné kouty). Scénář napsal Julian Fellowes (Jarmark marnosti, Panství Downton), jenž se alespoň podle porovnání synopsí adaptace a předlohy různými detaily mírně odchýlil od původní knihy. Ve filmu budeme sledovat detektiva Charlese Haywarda, kterého jeho někdejší láska požádá, aby vyšetřil smrt jejího dědečka. Sama si totiž myslí, že byl zavražděn někým z rodiny. Hayward se tak vydává do podivného rodinného sídla na předměstí Londýna a pouští se do rozkrývání celé záhady, při kterém je podezřelý úplně každý.

Hlavní roli mladého vyšetřovatele ztvárnil Max Irons (Klub výtržníků, Bílá královna). Mezi jeho početnou řádkou podezřelých jsou například Christina Hendricks, Glen Close (Osudová přitažlivost, Air Force One) a Gillian Anderson (Akta X, Američtí bohové).

Trailer slibuje mnoho zvratů a daří se mu navázat paranoidní atmosféru, kdy doslova kdokoliv kolem hlavního hrdiny může být pachatel. Oproti blížící se Vraždě v Orient Expresu, jež byla na plátno zpracovaná už několikrát, může Crooked House těžit z atraktivnosti méně známé předlohy. Na druhou stranu by mu ale mohla uškodit absence nějakého výraznějšího hereckého jména. Datum premiéry zatím nebylo stanoveno.

Crooked House

22.12.2017 | Velká Británie
Krimi, Drama, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 5

Crooked House: Nenápadná adaptace jednoho z nejlepších příběhů Agathy Christie | Fandíme filmu Crooked House: Nenápadná adaptace jednoho z nejlepších příběhů Agathy Christie | Fandíme filmu Crooked House: Nenápadná adaptace jednoho z nejlepších příběhů Agathy Christie | Fandíme filmu Crooked House: Nenápadná adaptace jednoho z nejlepších příběhů Agathy Christie | Fandíme filmu Crooked House: Nenápadná adaptace jednoho z nejlepších příběhů Agathy Christie | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest