Lucy: Pokračování se chystá, scénář hotov

Lucy: Pokračování se chystá, scénář hotov | Fandíme filmu
EuropaCorp
Zobrazit dalších 6 obrázků
A jaká je budoucnost EuropaCorpu, mateřské společnosti Luca Bessona?

Lucy. Podle jedněch slátanina, podle druhých nepochopená a nedoceněná záležitost. Co je důležité? Akční sci-fi, ve které Scarlett Johansson dokáže využít 100% svého mozku, utržila při rozpočtu 40 milionů 463 milionů. Podle Marca Shmugera, šéfa produkční společnosti EuropaCorp Luc Besson dokončil scénář a pokračování se chystá.

Snímek přesně zapadá do nové obchodní strategie společnosti, která v loňském fiskálním roce byla ve ztrátě 135 milionů a rozhodla se přehodnotit svůj přístup. Pod předchozím vedením studio vyrábělo 8-12 žánrově rozmanitých filmů ročně, často s vyšším rozpočtem. Právě kvůli neúspěchu snímků jako Miss Sloane nebo The Circle se společnost dostala do ztráty.

Do budoucna se tak počet vyráběných filmů drasticky sníží (2-3 anglicky mluvené filmy ročně a zhruba dva francouzsky mluvené filmy ročně) a společnost se opět zaměří na akční thrillery a sci-fi, tak, jako to dělala v minulosti. Luc Besson také bude opět nad jednotlivými filmy mít daleko větší dohled. Jednotlivé snímky budou mít rozpočet 25-35 milionů dolarů.

Jako úplně první film pod novým vedením vznikne anglicky mluvený akční thriller s ženskou hrdinkou a rozpočtem zhruba 30 milionů dolarů. Snímek je původní, nevychází z žádné předlohy. Scénář napsal a režírovat bude přímo Luc Besson. Natáčení začne zhruba za měsíc a žádné další podrobnosti zatím neznáme.

Krom osekané filmové nabídky se EuropaCorp chce daleko víc zaměřit také na seriálové projekty. V tuhle chvíli produkuje seriál Taken, založený na vlastní stejnojmenné filmové trilogii, a do budoucna by společnost ráda podobným způsobem vytěžila v televizi i další svoje značky.

Pokud jde o extrémně drahého a nepříliš úspěšného Valeriana, tak tam se EuropaCorp podílela na rozpočtu necelými 15 miliony dolarů. Zbytek pokryli investoři a předprodej mezinárodních práv. Podle informací magazínu Variety však studio přišlo o dalších asi 60 milionů dolarů, které nalilo do marketingu. EuropaCorp to popírá a podobně jako sám režisér Besson se snaží tvářit optimisticky a vyhlížet uvedení filmu na dalších mezinárodních trzích a na domácím videu.

Co vy na to? Bude vás mrzet, že se EuropaCorp nebude nadále pokoušet o poněkud zajímavější snímky, jako byla třeba právě zmiňovaná Miss Sloane? Anebo jste u francouzské společnosti zvyklí, že seká především spotřební zboží, jako jsou nekonečná pokračování Taxi či Kurýra?

PS: Pokračování Lucy ideální pětatřicetimilionovou hranici stoprocentně překročí (už jednička stála 40 milionů), protože Scarlett Johansson je extrémně drahá a její hvězda je v tuhle chvíli stále hodně vysoko, i přes to, že letos zažívá poněkud slabší rok.

Zdroj: Variety

Lucy

14.02.2006 | Německo
Drama
Info o filmu

Galerie: 7

Lucy: Pokračování se chystá, scénář hotov | Fandíme filmu Lucy: Pokračování se chystá, scénář hotov | Fandíme filmu Lucy: Pokračování se chystá, scénář hotov | Fandíme filmu Lucy: Pokračování se chystá, scénář hotov | Fandíme filmu Lucy: Pokračování se chystá, scénář hotov | Fandíme filmu Lucy: Pokračování se chystá, scénář hotov | Fandíme filmu Lucy: Pokračování se chystá, scénář hotov | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest