To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe

To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 14 obrázků
Ještě předtím se ale s klaunem setkáme v rozšířené verzi. Které konkrétní scény byly vystřiženy a která postava dostane v pokračování více prostoru?

Stejně jako hrdinové v aktuálním hororovém hitu To zachránili město od démonického klauna, i film samotný, alespoň částečně, zachránil bídný závěr filmového léta. K dnešnímu dni utržil v Americe skoro 270 milionů dolarů a s připočtením příjmů mezinárodních kin se dostaneme na částku atakující 500 milionů. O druhém díle se začalo spekulovat už letos na jaře a díky obrovskému finančnímu úspěchu se věci daly do pohybu ještě dříve, než se původně čekalo.

Tak jako v knize i druhý díl se bude odehrávat na stejném místě jako první část, ovšem děj se posune výrazně dopředu. Hrdinové, kteří v prvním díle zahnali klauna zpátky do temnoty, jsou nyní o 27 let starší a musí se s bytostí z cizího světa znovu popasovat. Na otázku, zda se jim to podaří nebo ne, znají čtenáři knižní předlohy jasnou odpověď. My ostatní si na ni budeme muset počkat do 6. 9. 2019, kdy má pokračování americkou premiéru. U nás se hororu nejspíše dočkáme o den dříve (5. 9.).

Na scénáři To 2 se už nějakou dobu pracuje a zdá se, že natáčení začne zkraje příštího roku. To dává filmařům dost času na to, aby druhý díl vypilovali k dokonalosti a mohli tak divákům nabídnout něco osvěžujícího, stejně jako v prvním filmu. O čem tedy druhá část filmového příběhu bude?

V knižní předloze není děj rozdělený na dvě navazující samostatné části, ale příběh dětských i dospělých hrdinů se kontinuálně proplétá. Jde o jakýsi „dialog“ obou linií. Tohoto efektu se pokusí filmaři docílit alespoň částečně v chystaném pokračování, které krom dospělých hrdinů bude obsahovat také flashbacky s dětmi, které si diváci oblíbili v prvním filmu. Divákům to objasní, proč se hrdinové v dané chvíli rozhodují zrovna tak a ne jinak. Kromě návratů do minulosti se do popředí dostane i jedna z postav, která se v prvním filmu držela spíše zpátky.

Pozorní diváci i čtenáři asi tuší, že se jedná o Mikea, jednoho z mála černošských obyvatel, kteří v Derry žijí. Andy Muschietti o něm prozradil, že se oproti knihám bude jeho filmová verze dost lišit. Mike se po prvním souboji s „Tím“ rozhodne v malém městečku zůstat a přijít původu starodávné bytosti na kloub. Kvůli absenci kamarádů je na to všechno ovšem sám a po necelých třiceti letech je to na něm prostě znát. Je to však právě on, kdo dá starou partu zase dohromady. 

Stane se z něj knihovník a feťák. Na začátku druhého filmu je z něj troska. Snaží se získat všechny informace o tom, jak To porazit a jediný způsob, jak toho docílit, je rozšířit svoji mysl s pomocí drog. Tenhle motiv je inspirovaný scénou z knihy, ve které se děti nadýchají kouře a mají vize o původu Pennywise a ohni, který padal na městečko Derry před miliony let z nebes. Mike bude v druhém filmu plnit právě tuhle úlohu a bude to on, kdo přijde na to, jak To zničit.

Krom toho, že si filmaři chtěli původ Pennywise do druhého filmu, jsme se o něm mnoho nedozvěděli také z rozpočtových důvodů. Řada vysněných scén zkrátka nebyla pro filmaře finančně dostupná. Vznikly ale scény jiné, které se v kinech neobjevily jednoduše proto, že by byl snímek příliš dlouhý. Režisér Andy Muschietti v rozhovoru prozradil, že spolu s vydáním prvního dílu na Blu-Ray se můžeme těšit i na rozšířenou režisérskou verzi, která bude o patnáct minut delší. Jakých vystřižených scén se dočkáme?

O všech vystřižených scénách jsme se nedozvěděli, režisér ale prozradil, že ke konci filmu jich bylo více a byl by rád, kdyby se alespoň některá z nich dočkala domácího vydání. Svou trošku do mlýna přidal i představil klauna Pennywise Bill Skarsgård. Ten dodal, že jedna z vystřižených scén se odehrávala v 16. století a vyvrbila se pro něj jako jeden z těch nejhrozivějších zážitků, jakého se kdy zúčastnil. Podle popisu se jedná o podobnou scénu, jakou měl v plánu natočit původní režisér Cary Fukunaga. Ta se také odehrávala v minulosti, ovšem tehdy se jednalo o století osmnácté. V ní „To“ hraje na piano, podněcuje děti ke vzájemnému násilí a následně pak jedno z dětí pozře. Zda se této scény dočkáme v rozšířené verzi nebo až v druhém díle zjistíme už v prosinci, kdy se DVD a Blu-Ray verze nejspíše dočkáme. Obecně by však většina scén přidaných zpátky do režisérského sestřihu měly být spíš drobnější momenty, které dále prokreslují jednotlivé postavy a scény.

Čeho se ale dočkáme ze všech plánovaných oznámení nejdříve, je obsazení dospělých hrdinů. To se vzhledem k blížícímu natáčení zdá téměř za dveřmi a my tak můžeme zvesela spekulovat, kdo dětské hrdiny ztvární. U jedné postavy je už však teď více méně jasno. Nic zatím není podepsáno, ale, pokud by vše dopadlo dle přání režiséra Muschiettiho, zahraje si dospělou verzi Beverly Jessica Chastain, se kterou se seznámil během natáčení hororu Mama. Třeba se podobně silně podaří obsadit i další role. Na druhou stranu, když vezmeme v potaz, že právě herečtí nováčci v podobě hlavních hrdinů byli hlavními plusy celého filmu, neubere známé herecké obsazení filmu jakýsi šmrnc a originalitu?

Galerie: 15

To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu To 2: Datum premiéry a všechny podrobnosti, které už známe | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest