1922: Trailer na další mrazivý příběh podle Stephena Kinga

1922: Trailer na další mrazivý příběh podle Stephena Kinga | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Thomas Jane raději zavraždí svoji manželku, než jí dovolit, aby jej opustila. Následky na sebe nenechají dlouho čekat.

Příval Stephena Kinga ani zdaleka nekončí a po úspěchu hororu To bude jistě nadále posilovat. V tuhle chvíli si však posviťme na snímek 1922, který se už 20.10. představí na Netflixu. Jedná se o adaptaci stejnojmenné novely ze sbírky Černočerná tma (Full Dark, No Stars), která vyšla poprvé v roce 2010 a v Česku o rok později. Příběh je výpovědí farmáře, který v Nebrasce v roce 1922 raději zavraždí svoji manželku, než aby jí dovolil se odstěhovat. V traileru snímek působí nejsilněji asi v momentech, kdy hrůzu vyvolává především reálná situace – farmář a jeho toxické ego, jeho patriarchální potřeba ovládat všechny kolem sebe. Pak se do upoutávky vkradou nadpřirozené elementy. Ty už na mne takový dojem nezanechaly, ale schválně dejte v komentářích vědět, jak se zombie manželka a její armáda krys zamlouvaly vám.

Snímek natočil a napsal Zak Hilditch, který má za sebou nepříliš známý australský thriller These Final Hours z roku 2013. V hlavních rolích se představují Molly Parker (House of Cards, Deadwood), Brian d'Arcy James (Spotlight, 13 Reasons Why), Neal McDonough (Captain America, Arrow), Dylan Schmid (Once Upon a Time) a především Thomas Jane jako ústřední farmář. Starší představitel Punishera či hvězda seriálu Hung prošel velkou fyzickou proměnou a soudě dle traileru, do role se skutečně ponořil. Tak uvidíme, jestli snímek dokáže utáhnout.

1922 vychází ze stotřicetistránkového příběhu Stephena Kinga, ve kterém se se muž doznává k vraždě své žene. Příběh je vyprávěný z Wilfreda Jamese, nespolehlivého vypravěče, který se doznává k tomu, že v Nebrasce zabraždil spolu se svým synem manželku Arlette. Po tom, co pohřbí její tělo, jej začnou terorizovat krysy a jeho život se začíná rozkládat, když je přesvědčený o tom, že jej mrtvá žena straší.

Galerie: 6

1922: Trailer na další mrazivý příběh podle Stephena Kinga | Fandíme filmu 1922: Trailer na další mrazivý příběh podle Stephena Kinga | Fandíme filmu 1922: Trailer na další mrazivý příběh podle Stephena Kinga | Fandíme filmu 1922: Trailer na další mrazivý příběh podle Stephena Kinga | Fandíme filmu 1922: Trailer na další mrazivý příběh podle Stephena Kinga | Fandíme filmu 1922: Trailer na další mrazivý příběh podle Stephena Kinga | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest