Outlaw King: Chris Pine se stane skotským králem

Outlaw King: Chris Pine se stane skotským králem | Fandíme filmu
První pohled na připravovanou historickou novinku režiséra Davida Mackenzieho, v níž se podíváme do středověkého Skotska.

Režisér David Mackenzie loni zabodoval moderním westernem Za každou cenuChrisem Pinem v hlavní roli. Snímek byl dokonce nominován ve čtyřech kategoriích na Oscara, včetně té za nejlepší film. Proměnit se mu však žádnou nepodařilo.

Mackenzie nyní pro Netflix natáčí svůj nový film nazvaný Outlaw King. Do hlavní role v něm byl opět obsazen Chris Pine, který tentokrát ztvární historickou postavu šlechtice Roberta Bruce, jenž vedl povstání proti Anglii a byl korunován skotským králem. Děj filmu se má odehrávat v období po jeho korunovaci, kdy Robert prohraje bitvu proti anglické armádě a načas se stane štvancem (odtud název Outlaw King). Na přiložené první oficiální fotce se můžete podívat, jak bude Pine coby Bruce vypadat.

Snímek se natáčí v historických lokacích ve Skotsku. Vedle Chrise Pina se v něm dále objeví například Callan Mulvey (300: Vzestup říše, The Turning), Aaron Taylor-Johnson (Avengers: Age of Ultron, Kick-Ass) a Florence Pugh (Lady Macbeth, Ztracení). Scénář spolu s režisérem napsali Mark Bomback (Válka o planetu opic, Smrtonosná past 4.0), David HarrowerJames MacInnes a Bash Doran. Premiéra je stanovená na příští rok.

Postava Roberta Bruce už byla na plátně zpracovaná například ve Statečném srdci, kde ho ztvárnil Angus Macfadyen, viz níže přiložená ukázka. Nutno podotknout, že jeho zasazení do děje filmu takřka vůbec neodpovídalo historické skutečnosti.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest