Blade Runner 2049 inspiraci prvním filmem nepopírá, ale bude svůj

Blade Runner 2049 inspiraci prvním filmem nepopírá, ale bude svůj | Fandíme filmu
Denis Villeneuve odhalil další podrobnosti o svém novém filmu. Kromě toho si můžete přehrát první klip a tři TV Spoty.

Blade Runner 2049 se blíží a díky propagační kampani začínají přibývat videa, které najdete tradičně na konci článku. Denis Villeneuve byl nedávno vyzpovídán pro noviny LA Times, kde prozradil, že pokračování se inspiruje prvním filmem, ale zároveň se z něho nesměla stát parodie. Z Blade Runnera použili několik prvků, jinak má mít sequel svou vlastní osobnost. To pocítíme také v rozdílnosti atmosféry mezi oběma snímky. Jednička byla deštivá, dvojka bude pro změnu chladnější. „V podstatě se dá říct, že první snímek byl natočený mužem z Anglie a druhý byl natočený někým z Kanady," vysvětluje režisér.  

Ačkoliv bude cítit ve filmovém světě zima, ponurost, temnota a klaustrofobie, určitou roli v něm budou hrát zářivé barvy, které znatelně vystupují už v trailerech. Rovnováha barev má podle Villeneuvea vyjadřovat některé emoce a některá témata. Hlavně žlutá bude ve filmu důležitá, protože bude spojena s různými aspekty příběhu. Už párkrát jsme zmiňovali, že tvůrce využíval během produkce zelené plátno minimálně a pokoušel se postavit co nejvíc skutečných kulis. Jedním takovým příkladem je i scéna z ukázky (titulní obrázek), kde policajt K hledí na ženský hologram. Scénu zahltila mlha s deštěm a herečku promítli na gigantickou obrazovku. Nic z toho nebylo digitálně upraveno a děláno přes počítače. 

Když pomineme Ridleyho Scotta, Harrisona Forda a jiné tvůrce, tak další prvek, který spojuje oba filmy, je jméno vizuálního futuristy Syda Meada, jehož Villeneuve požádal, aby pro film vytvořil speciálně jednu určitou scenérii. Má se jednat právě o tu, v níž vidí K před sebou panoráma zničeného města, ve kterém se ukrývá Rick Deckard. A na závěr něco málo k Jaredu Letovi. Pokud jste s ním viděli krátkometrážní filmeček, tak jste si jistě všimli, že je jeho postava slepá. Herec skutečně nosil na place čočky, které mu znemožňovaly vidět, takže při chůzi měl přiděleného asistenta.

Třicet let po událostech prvního filmu objeví nový blade runner, losangeleský policista K (Ryan Gosling), dlouho pohřbené tajemství, které by mohlo uvrhnout zbytky společnosti do chaosu. Objev K přiměje, aby začal pátrat po Ricku Deckardovi (Harrison Ford), bývalém blade runnerovi z losangeleské policie, který se už třicet let pohřešuje.

Zdroje: LA Times, The Wall Street Journal

Blade Runner 2049

03.10.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest