Stephen King si To pochvaluje

Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Celé té parádě navíc přidává speciální promítání v Americe a dražší dvojka už se pomalu chystá.

O blížícím se snímku To se toho napovídalo už mnoho. Novináři byli z filmu přímo nadšení, a tak není divu, že podobný názor na film má i autor knižní předlohy Stephen King. Ten od filmové adaptace čekal mnohé, konečný výsledek však předčil veškerá jeho očekávání.

Něco jsem od toho filmu pochopitelně očekával, ale to, co se dostavilo při jeho sledování bylo něco naprosto neuvěřitelného. Ten film je něčím zvláštní. Ale to je dobře, protože i přesto v něm diváci najdou něco, co je s ním spojuje. Nejdůležitější částí filmu jsou postavy a ty pro mě jsou tím nejpodstatnějším a to nejen v knihách. Pokud vám totiž na postavách záleží, budete mít o ně strach a o tom přesně by hororové filmy měly být. Jsem si jist, že fanoušci budou s filmem spokojeni. Velmi spokojeni“.

Na stejné vlně je i původní představitel klauna z podsvětí Tim Curry. Dle něj je současná podoba klauna hodně odlišná od té původní a herec Bill Skarsgård (Simonův vesmír, Atomic Blonde) je pro nové ztvárnění hrůzostrašného monstra jako dělaný. Herec si rozdíl uvědomuje, zároveň ale dodává, že ačkoliv jsou oba klauni naprosto odlišní, každý má něco do sebe a neměli by se tedy mezi sebou srovnávat.

I když není první část dvoudílného příběhu ještě ani v kinech, v Hollywoodu je běžnou praxí, že pokračování úspěšných snímků dostanou od studií zelenou už před zveřejněním části předchozí. V pokračování o dětech bojujících na život a na smrt s klaunem doufá i režisér první části Andy Muschetti (Mama), který by pro případné pokračování chtěl od studia větší rozpočet. To 2 chce začít točit ještě před oznámeným sci-fi snímkem Robotech. Osobně si myslím, že většímu rozpočtu nestojí nic v cestě, přeci jenom prognóza pro první promítací víkend 60 milionů dolarů, tedy dvojnásobek rozpočtu, není nijak malá. A pokud se nejen klaunů nebojíte, ale dokonce pro ně máte tajnou neodolatelnou vášeň a nevadí vám cesta až za velkou louži, můžete se zúčastnit speciálních promítání v Austinu, New Yorku a Texasu. Na nich se místo obyčejné publika dočkáte pouze všudypřítomných klaunů. Ano, Amerika nemá zřejmě ještě klaunů plné zuby, a tak pro nadšence pořádá promítání v kostýmech. Ta proběhnou 9. září, tedy den po oficiální americké premiéře.

Jak už jsme avizovali v úvodu článku, marketing filmu v dnešních dnech vrcholí a díky tomu si v galerii můžete prohlédnout zbrusu novou dočervena zbarvenou fotku spolu s nejděsivějším plakátem tohoto roku. V playlistu pak kromě recenze Stephena Kinga najdete i čtyři nové klipy, video z natáčení, rozhovor s herci, ochutnávku ze soundtracku a dokonce i speciální VR video, které vás přenese nejen do stok, odkud známý klaun svádí své nevinné oběti.

P.S.: Jedna taková zajímavost pod čarou. Podle dětských herců, kteří ve filmu ztvárnili všechny hlavní role je klaun Pennywise daleko děsivější než démon Demogorgon ze Stranger Things. Tak snad mají herci pravdu a nejedná se jenom o nějaké „dětské řečičky“.

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. Film natočen podle předlohy stejnojmenného románu Stephena Kinga, který již celá desetiletí naplňuje čtenáře hrůzou.

Zdroje: Instagram, Screen Geek, ABC, Screen Rant, Bloody Disgusting, Yahoo, EW

Galerie: 10

Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu Stephen King si To pochvaluje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest