Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji

Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 16 obrázků
Jak vážné je Cruiseovo zranění, co to znamená pro natáčení a jak do toho všeho zapadá Supermanův knír.

Včera jsme vás informovali o tom, co o situaci kolem Mission: Impossible 6 vypátral bulvár. Následně to víceméně potvrdily (a doplnily) hollywoodské zpravodaje a vyjádření studia a režiséra Christopher McQuarrieho, tak si pojďme shrnout, co jsme se dozvěděli:

Studio Paramount potvrdilo, že si Tom Cruise zlomil kotník a že natáčení bude mít pauzu. Zároveň však také potvrdilo náš předpoklad, že datum premiéry 27. 7. 2018 zůstává nezměněné. Podle zákulisních zdrojů si vedle kotníku Tom poranil zřejmě také kyčel a rekonvalescence může trvat mezi šesti týdny až třemi měsíci. Existují odůvodněné obavy, že zpoždění natáčení způsobí další potíže pro další projekty. Sám Cruise měl okamžitě po dokončení Mission: Impossible začít točit Top Gun 2, který má mít premiéru v roce 2019. A další filmy samozřejmě točí i představitelé dalších rolí.

Nejzábavnější je celá situace kolem Henryho Cavilla, který možná stále ještě natáčí Justice League. Pokud tomu tak skutečně je, bude zajímavé sledovat, jestli mu Paramount dovolí v pauze natáčení M:I 6 oholit knír, který jeho postava ve filmu má. Dosud to měl zakázané a štáb Justice League bude muset knír ze Supermana digitálně odstranit v postprodukci. Trikaři ze společnosti Mill na základě svých zkušeností předpokládají, že odstranění kníru z každé minuty filmu zabere zhruba pět až šest týdnů postprodukce, takže pokud by směl Cavill svou chloubu alespoň na chvíli oholit, bylo by to jistě pro Justice League přínosem. Mnozí se domnívají, že Paramount nedovolí knírek oholit jenom proto, aby zkomplikoval život konkurenčnímu Warneru, režisér Christopher McQuarrie však uvedl, že až uvidíme výsledný film, tak pochopíme, že s nějakým nalepovacím knírkem by Cavill hrát skutečně nemohl. Můžeme tedy spekulovat o tom, že jej čekají nějaké akční sekvence v prudkém větru nebo ve vodě.

A právě McQuarrie aktuálně také nabídl zdaleka nejvíc podrobností o celém Cruisově zranění. Vysvětlil, že scéna byla vymyšlená tak, že agent Ethan Hunt má přistát na hraně střechy, protože přeskočit ladně a bez obtíží, to je přece nuda. Na záběru je nejkomplikovanější dokonale sladit pohyb Toma s kamerou, aby byl výsledek perfektní. To se povedlo teprve při čtvrtém pokusu, právě při kterém se Cruise poranil. Se zaťatými zuby však scénu dohrál a teprve když byl mimo záběr, tak vzal na vědomí bolest. Scéna kvůli tomu prý vypadá perfektně a režisér udělá všechno proto, aby byla ve filmu právě v téhle podobě. I sám Tom si prý s pytlíkem ledu na noze pochvaloval, jak to celé pěkně natočili.

Co bude dál? Produkce zreviduje materiál, který je ještě potřeba natočit a nejprve se budou natáčet všechny scény, při kterých Cruise není potřeba. Následně skutečně produkce bude mít pauzu, při které se McQuarrie zavře do střižny a dá konečnou podobu všem pasážím, které už jsou definitivně hotové. Zároveň bude mít jedinečnou příležitost se zastavit, pečlivě zhodnotit dosud pořízený materiál a případně zvážit, jestli by se celý příběh dal ještě nějak vylepšit a na základě toho chystané scény přepsat. Všechno zlé je tedy k něčemu dobré a nehoda paradoxně může vést k ještě silnějšímu filmu.

Před nehodou zbývalo do konce natáčení ještě asi sedm nebo osm týdnů. Ve filmu je prý víc akce než v předchozím dílu, ale většina z ní už je natočená. Ta zbývající už není tak složitá, až na jednu skutečně intenzivní scénu, která však naštěstí nebude namáhat kotník. Režisér nepřímo řekl, že při téhle scéně bude mít strach o většinu částí Tomova těla, ale zrovna kotníky by měly vyváznout bez úhony. Zřejmě se tedy jedná o onu mytickou scénu, ve které McQuarrie slibuje pokořit všechny nebezpečné kousky, které Mission: Impossible dosud předvedla. Po aktuální nehodě je o to jasnější, proč si štáb scénu šetří až na konec natáčení...

Na závěr ještě vtipné video s knírem a pár fotek z natáčení, které najdete dole v galerii.

Zdroje: Empire, Christopher McQuarrie, Christopher McQuarrie II, Henry Cavill, Deadline, Variety, Business Insider

Mission: Impossible - Fallout

27.07.2018 | USA
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 17

Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu Mission: Impossible 6: Režisér podrobně o nehodě a o dalším vývoji | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest