Terminátor 2 3D: Cameron ve filmu provedl několik úprav

Terminátor 2 3D: Cameron ve filmu provedl několik úprav | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
James Cameron využil moderních technologií, aby zahladil chyby ve svém dvacet šest let starém filmu.

Už za tři týdny uvidíme v kinech 3D konverzi Terminátora 2. Novináři se režiséra Jamese Camerona zeptali, jestli film pro nové uvedení nějak vylepšoval, podobně jako to při nových vydání Star Wars dříve dělal George Lucas.

Na to Cameron odpověděl, že se jako umělec změnil, a že nevidí důvod, proč by nějak zpochybňoval to, jak uvažoval v roce 1991. Film podle něj funguje tak, jak je. James tedy určitě necítil potřebu cokoliv ve střižně měnit. Tedy až na jednu věc. V původním filmu je chyba v kontinuitě. Když v úvodu T-1000 sjede s tahačem z mostu, vypadne mu čelní sklo. V následujících záběrech je sklo stále na svém místě a Robert Patrick jej teprve vyrazí. Tuhle chybu Cameron připouští, že dodatečně opravil.

Redaktor serveru Screen Rant si nicméně povšiml několik dalších úprav. Ve scéně, ve které T-800 ujíždí s Johnem Connorem na motorce bylo dříve dobře patrné, že na motorce jsou kaskadéři. To prý také bylo v nové verzi opraveno. A když T-1000 přicestuje z budoucnosti, kus digitálně přidělané suti mu zakrývá varlata, která dříve vykukovala. Teoreticky tedy podobných drobných oprav může být ve filmu vícero, ale snad se nejedná o žádné zásadní zásahy, které by měly fanoušky nějak zásadně popudit, jako se to dělo právě v případě Hvězdných válek, které George Lucas měnil poměrně zásadně. Cameron je zkrátka perfekcionista a například už při obnovené premiéře Titanicu nechal digitálně předělat noční oblohu, aby odpovídala hvězdám, které skutečně v roce 1912 nad Titanicem svítily.

O samotné 3D konverzi redaktor Screen Rantu tvrdí, že je naprosto zbytečná, protože film je točený tak, že zkrátka a dobře mnoho scén přirozeně nemá velkou hloubku, takže možností 3D příliš není kdy využít. Redaktor konkrétně zmiňuje pouze scény z budoucnosti a apokalyptické výjevy Sarah Connor (Linda Hamilton), jinak si prý 3D prakticky nevšiml.

Terminátor 2: Den zúčtování

01.07.1991 | USA, Francie
Akční, Sci-Fi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 8

Terminátor 2 3D: Cameron ve filmu provedl několik úprav | Fandíme filmu Terminátor 2 3D: Cameron ve filmu provedl několik úprav | Fandíme filmu Terminátor 2 3D: Cameron ve filmu provedl několik úprav | Fandíme filmu Terminátor 2 3D: Cameron ve filmu provedl několik úprav | Fandíme filmu Terminátor 2 3D: Cameron ve filmu provedl několik úprav | Fandíme filmu Terminátor 2 3D: Cameron ve filmu provedl několik úprav | Fandíme filmu Terminátor 2 3D: Cameron ve filmu provedl několik úprav | Fandíme filmu Terminátor 2 3D: Cameron ve filmu provedl několik úprav | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest