Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky

Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Star Wars: Poslední z Jediů se začínají pomaličku poodhalovat. Máme pro vás rozsáhlý souhrn nejnovějších informací.

Na plnohodnotný trailer na Star Wars: Poslední z Jediů zatím čekáme, nicméně aktuálně se objevil alespoň nášup nových informací, o které se podělili tvůrci a herci s magazínem Entertainment Weekly. Star Wars: Síla se probouzí bylo vyčítáno, že se hodně držely struktury Nové naděje. Podobná kritika dost možná čeká na Posledního z Jediů. Rey (Daisy Ridley) je na odlehlé lokaci, kam se vypravila hledat starého jedijského mistra, Resistence je pod tlakem a obě hlavní dějové linky se navzájem prolínají. Režisér Rian Johnson nicméně ubezpečuje, že struktura být podobná může, ale v novém filmu jsou noví hrdinové, kteří zažívají nové situace.

Největší pozornost samozřejmě budí linka Rey a Lukea Skywalkera (Mark Hamill). Obě dvě postavy zakončily společně minulý film, Luke se v nové trilogii zatím prakticky neukázal, jeho nedávnou minulost, stejně jako minulost Rey, halí tajemství a celý film se jmenuje Poslední z Jediů, měl by se tedy logicky soustředit do velké míry právě na Lukea a další uživatele Síly.

Když se Rey konečně dostane na planetu Ahch-To, nenajde to, co hledala. Luke je legenda. Tady na ostrově je však jen starý, rozmrzelý muž, který ze všeho nejvíc chce, aby jej Rey nechala na pokoji. Proč je Luke právě tady? Udělal obrovskou chybu, když si myslel, že je Kylo (Adam Driver) vyvolený, který vrátí rovnováhu Síle a vložil do něj veškerou svou energii. Jenže Luke byl zrazen a mělo to nedozírné následky. Luke cítí zodpovědnost a už jen kvůli tomu je pro něj těžké se vrátit z exilu a zaujmout své místo v hierarchii Jediů. Také má pocit, že zklamal Obi-Wana a za dobrovolným vyhnanstvím je ještě mnohem víc, ale to prozatím zůstává před fanoušky utajeno.

Stále také není jisté, zda Luke Rey zná, stále nevíme, odkud Rey pochází a proč byla odložena na planetu Jakku. Zatímco se Rey bude snažit postavit Lukea znovu na nohy, mohla by se dozvědět sama něco o své minulosti a oba dva by tak mohli jeden druhému pomoci zacelit rány na duši, které mají. Na planetě jsou také ruiny jedijského chrámu, které jsou opravdu prastaré, asi jako jeskynní malby na Zemi. A podle režiséra Johnsona se dozvíme něco málo o mystice Síly. O chrám se starají Caretakers (Správkyně), což jsou mimozemšťanky ženského pohlaví, které prostým životem připomínají jeptišky. Jejich zájmem je pouze starost o chrám. Z Lukeovy přítomnosti nemají radost, ale tolerují jej. Prohlédnout si je můžete dole v galerii, stejně jako porgy, nové roztomilé tvorečky, jejichž vznik inspirovali roztomilí ptáčci aukové, kteří hnízdí na ostrově Skellig Michael, kde se scény natáčely. Ve scénáři sloužili především k tomu, aby Luke nebyl až tak osamělý.

Zatímco Rey se chce učit, vědět víc, Finn (John Boyega) by nejraději od všeho utekl. Má pocit, že pomohl se zničením Starkilleru, několikrát během toho riskoval život a to už stačilo. Nicméně se znovu stává nedobrovolným hrdinou díky nové postavě Rose. Rose (Kelly Marie Tran) je obyčejná mechanička. Vzhlíží ke svojí sestře v odboji, vzhlíží k Poe Dameronovi (Oscar Isaac) a vzhlíží také k Finnovi, který je po událostech minulého filmu považovaný za hrdinu. Finn je pro ni inspirací a její důvěru naopak jemu pomáhá, aby se jím snažil být a nevzal nohy na ramena. Společně jsou vysláni na tajnou misi na nehostinnou planetu Cantonica, kde vyrostlo město kasin Canto Bright, podobně jako je na Zemi Las Vegas uprostřed pouště. O zbytku Rezistence se dozvídáme, že Poe a Leia (Carrie Fisher) budou mít blízký vztah.

A temná strana síly také zatím zůstává značně zahalena tajemstvím. Kylo Ren se vrací ke Snokeovi (Andy Serkis), o kterém režisér Johnson ještě jednou potvrzuje, že jde o plně digitální postavu. Dozvíme se o něm daleko víc, především o jeho cílech, ale jeho historie bude i nadále zahalená tajemstvím. Dozvíme se jen tolik, kolik je potřeba pro aktuální příběh, podobně, jako jsme znali jen málo o Imperátorovi v původní trilogii. A v galerii si na závěr můžete prohlédnout Pretoriány, Snokeovu osobní gardu. V galerii na vás čekají i další fotografie.

Rey učinila první krůčky do širého světa ve Star Wars: Síla se probouzí a společně s Finnem, Poem a Lukem Skywalkerem bude ve své epické cestě pokračovat, v další kapitole ságy Hvězdných válek, ve Star Stars: Epizodě VIII. Z minulého filmu se vrací Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie a Andy Serkis. Nově je doplní Benicio Del Toro, Laura Dern a Kelly Marie Tran. Režíruje a scénář napsal Rian Johnson. Datum české premiéry je stanoveno na 14.12. 2017.

Zdroje: EW I, II, III, IV, A Galaxy Nearby, PCO Group, Star Wars News Net, Reddit

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 14

Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu Star Wars VIII: Lukeova vina, minulost Rey a Snokea, nové fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest