Rebel in the Rye: Životopisný snímek o autorovi Kdo chytá v žitě

Rebel in the Rye: Životopisný snímek o autorovi Kdo chytá v žitě | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Příběh vzniku jednoho z klasických románů americké poválečné literatury se podívá na filmová plátna.

Román Kdo chytá v žitě (The Catcher in the Rye) spisovatele J. D. Salingera se řadí mezi nejvýznamnější díla americké literatury dvacátého století. Hlavní hrdina, dospívající Holden Caufield, v něm vypraví průběh několika dnů jeho života. Smyslem knihy je především popsání dospívání ústřední postavy a jeho pohled na okolí a svět dospělých. V době vydání zvládlo dílo pohoršit část veřejnosti, jelikož obsahuje řadu vulgarismů a otevřenou sexualitu. Od režiséra a scenáristy Dannyho Stronga (scénář k oběma dílům Hunger Games: Síla vzdoru) nyní přichází snímek Rebel in the Rye, který popisuje pozadí vzniku Salingerova nejznámějšího díla.

Salingera v něm ztvárnil Nicholas Hoult (X-Men: Apokalypsa, Šílený Max: Zběsilá cesta), kterému sekunduje Kevin Spacey coby autorův tehdejší učitel a podporovatel Whit Burnett. Mezi dalšími obsazenými jsou Zoey Deutch (Děda je lotr, Proč právě on?), Sarah Paulson (Carol, seriál American Crime Story) a Victor Garber (Sicario: Nájemný vrah, Argo).

Film dle traileru pokrývá celou Salingerovu kariéru, od prvních literárních pokusů psaní krátkých povídek, přes jeho nasazení na západní frontě za druhé světové války, až po vydání Kdo chytá v žitě. Dost prostoru k tomu dostane i postava výborného Kevina Spaceyho. Z papírově nezáživného životopisného snímku by se tak mohla vyklubat zajímavá novinka. V Americe jde do kin v polovině září, u nás bychom se Rebel in the Rye mohli dočkat na nějakém filmovém festivalu, spíše se k nám ale dostane až prostřednictvím některé z dostupných online streamovacích platforem.

Galerie: 3

Rebel in the Rye: Životopisný snímek o autorovi Kdo chytá v žitě | Fandíme filmu Rebel in the Rye: Životopisný snímek o autorovi Kdo chytá v žitě | Fandíme filmu Rebel in the Rye: Životopisný snímek o autorovi Kdo chytá v žitě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest