Netflix koupil celé komiksové nakladatelství

Netflix koupil celé komiksové nakladatelství | Fandíme filmu
Warner spadá pod stejnou firmu jako DC Comics, Disney vlastní Marvel a teď má svou komiksovou stáj i Netflix.

Nečekaná zpráva zasáhla filmový svět začátkem týdne. Netflix koupil Millarworld, nezávislé komiksové vydavatelství Marka Millara, které vydává tituly jeho a jeho nejbližších spolupracovníků. Millar je svojí činorodostí přirovnáván ke „Stanovi Lee současnosti“. V rámci Marvelu stojí za sérií Ultimates, která je velkou inspirací pro současné Marvel filmy obecně, stejně jako za Civil War, která byla volně adaptována loni. V rámci DC je populární především jeho uzavřený příběh Superman: Red Son, ve kterém loď s malým Kal-Elem přistane místo v USA v Sovětském svazu. Letos se pak volné filmové adaptace dočkal jeho Old Man Logan. Z jeho vlastních sérií už jsme v kinech mohli vidět Kick-Ass, Wanted a Kingsman.

Netflix teď vlastní práva na Millarovy dosud neadaptované komiksy, případně jeho budoucí díla, jaká je situace u značek, které v tuhle chvíli zpracovává nějaké jiné filmové studio, zatím není úplně zřejmé. Krom výše zmiňovaných filmů chystá také studio Universal snímek Chrononauts, Fox připravuje Superior a Warner Nemessis. Millar má nicméně celou řadu dalších sérií, jako Jupiter’s Legacy, Reborn, Huck, American Jesus, Starlight nebo Super Crooks. Zatím se s jednotlivými sériemi můžete ve stručnosti seznámit na Millarově webu, pokud některá z nich dojde brzy k realizaci, seznámíme vás s nimi podrobněji.

Netflix plánuje z Millarovy tvorby vytvářet filmy, seriály i program pro děti a jakmile bude nějaký nápad připravený k odhalení, Millar nás bude informovat.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest