Avatar: Technologie k natáčení pokračování uzrála až teď

Avatar: Technologie k natáčení pokračování uzrála až teď | Fandíme filmu
20th Century Studios
Mistři v oboru z novozélandské Wety se pustili do vytváření našeho druhého výletu na Pandoru.

James Cameron je jedním z režisérů, kteří chtějí každým svým dalším projektem posunout hranice kinematografie a zajít do míst, o nichž nikdo ve filmové branži do té doby ani nesnil. I když jeho Titanic ve své době lámal rekordy prakticky ve všech ohledech, jeho nejrevolučnějším filmem je Avatar z roku 2009, který změnil prakticky absolutně všechno od vizuálních efektů, až po rozšíření 3D technologie. Když tedy chtěl Cameron na nejúspěšnější film všech dob navázat pokračováním, ihned začaly spekulace, jak se režisér pokusí sám sebe překonat tentokrát. Ještě stále není jasné, jak to nakonec dopadne s celým nápadem 3D filmů bez brýlí, vypadá to ale, že Avatar 2 bude opět lámat ledy v ohledu počítačových efektů.

Jedno z nejvyhlášenějších studií na počítačovou animaci na světě, Weta Digital, totiž oficiálně ohlásilo, že započalo pracovat na Cameronových sequelech a podle nich se jedná o jejich dosud nejambicióznější projekt, na kterém se kdy podíleli. Režisér byl ze spolupráce se studiem na prvním Avatarovi úplně nadšený a pro pokračování nehodlá Wetu nijak šetřit a nebojí se je postrčit tam, kam se ještě s počítačovou animací nikdo nevydal. Cameron nám prý v prvním filmu poskytl pouze malou ochutnávku světa planety Pandory a v pokračováních ji hodlá prozkoumat daleko detailněji. Proto byl také film z roku 2018 pozdržen a přesunut až do 2020. Režisér nechtěl nic uspěchat a prý raději počkal, až se technologie ještě o něco posune, aby Weta vůbec mohla zvládnout vše, co si Cameron ve scénáři vymyslel.

Já osobně jsem se až dosud o žádný z chystaných sequelů příliš nezajímal, to, co si na nás ale režisér podle nových zpráv chystá, ve mně ale vzbudilo alespoň malou špetku zvědavosti. Je to u vás podobně?

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest