Blade Runner 2049: Se skládáním hudby pomůže Hans Zimmer

Blade Runner 2049: Se skládáním hudby pomůže Hans Zimmer | Fandíme filmu
Původní skadatel dostane mocnou posilu.

Vrátit se do světa Blade Runnera za nevýrazné hudby by hodně zamrzelo, ale podle trailerů to vypadá, že je na dobré cestě. Soundtrack v prvním filmu je pořád naprosto fenomenální, takže Blade Runnerovi 2049 se mu na něj nebude navazovat snadno. Nelehkého úkolu a výzvy v jednom se zhostil Jóhann Jóhannsson (Příchozí, Teorie všeho, Sicario), kterému dál ve skládání mají pomoci Hans Zimmer a Benjamin Wallfisch. Oba pánové naposledy pracovali na Dunkirku Christophera Nolana.

Zimmerovu práci asi nemá cenu nijak představovat. Jeden z nejoblíbenějších filmových skladatelů současnosti má na svém kontě mraky povedených soundtracků. Z posledních několika let jeho hudba burácela v trilogii o Temném rytíři, Inception, Muži z oceli, Pirátech z Karibiku nebo v Interstellaru. Wallfish připravoval soundtrack k nové verzi To, Léku na život nebo k Annabelle: Creation. Podle režiséra Denise Villeneuvea dělá Jóhannsson na hlavním theme filmu, ale vzhledem k rozsahu úkolu byli přizváni Zimmer s Wallfischem. Je prý docela těžké přiblížit se k Vangelisovým motivům. „Máme Jóhannovy dechberoucí atmosférické zvuky, ale potřebujeme ještě jiné věci a s nimi nám pomůže Hans," řekl Villeneuve na závěr.

Třicet let po událostech prvního filmu objeví nový blade runner, losangeleský policista K (Ryan Gosling), dlouho pohřbené tajemství, které by mohlo uvrhnout zbytky společnosti do chaosu. Objev K přiměje, aby začal pátrat po Ricku Deckardovi (Harrison Ford), bývalém blade runnerovi z losangeleské policie, který se už třicet let pohřešuje.

Zdroje: Film Music Reporter, Movie Web

Blade Runner 2049

03.10.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest