Zack Snyder nebude mít vliv na DC, nahradí jej Joss Whedon

Zack Snyder nebude mít vliv na DC, nahradí jej Joss Whedon | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Warner nadále pokračuje ve změně kurzu svých komiksových filmů. K tomu nové Justice League video.

Nápad na Muže z oceli přinesli v roce 2008 producent Christopher Nolan a scenárista David S. Goyer. Studio Warner možná doufalo, že Nolan bude se svojí manželkou a produkční partnerkou Emmou Thomas dohlížet na jeho komiksové království i nadále, ale Christopher se chtěl realizovat jako režisér a po Muži z oceli se vzdálil. Zůstal David S. Goyer, který v rozhovorech vystupoval jako jedna z vůdčích osobností komiksové DC budoucnosti. Psal scénář k Batman v Superman a měl psát dvoudílnou Justice League. Během příprav BvS však byl jeho scénář přepsán a z dalšího vývoje DC Extended Universe se Goyer v tichosti vytratil, podílet by se měl snad jen na přípravě Green Lantern Corps.

Otěže plynule převzali režisér Zack Snyder, jeho manželka, producentka Deborah Snyder a producent Charles Roven. Ti připravovali pro Warner Batman v Superman, Suicide Squad, Justice League, Wonder Woman, Aquamana a odloženého Flashe, další plánování budoucnosti bylo v jejich rukou. Během loňského roku nicméně veřejnost ani kritici nepřijali Snyderovu temnou vizi, BvS i Suicide Squad si odnesly slabé známky, ven prosákly zprávy o přetáčkách, budoucí filmy se odkládaly a opouštěly je režiséři.

Roven ztratil svůj vliv, Snyder se dostal pod přísnou kontrolu svých nadřízených a DC filmy byly svěřeny do rukou Geoffa Johnse, který byl do té doby (a je i nadále) kreativním ředitelem komiksové části DC. Partnerem se mu stal Jon Berg, který má zase zkušenosti z filmového prostředí. Okamžitě se začala přepisovat Justice League, Johns se zapojil do práce na Wonder Woman, Aquamanovi i dalších filmů. Oba dva producenti veřejně prohlásili, že další komiksové filmy studia budou optimističtější a veselejší, což potvrdila červnová Wonder Woman.

Už delší dobu se neoficiálně šuškalo o tom, že se Snyderem studio do budoucna nepočítá, nicméně když Zacka a jeho manželku zasáhla tragická ztráta dcery, nebylo potřeba podobné záležitosti vůbec řešit, manželé se zkrátka stáhli do ústraní, od práce si dali pokoj a věnují se rodině. Oficiální tiskové zpráva uváděla, že do budoucna studio se Snyderem počítá. Podle aktuální zprávy serveru Mashable by to však mělo být v rámci ne-komiksových projektů, o které už v minulosti Snyder jevil zájem.

Mashable uvádí, že i když to tiskové oddělení Warneru oficiálně popírá, podle několika různých interních zdrojů budou mít Zack a Deborah na další filmy už jen pramalý kreativní vliv. Podílet se budou maximálně „z dálky“. To si můžeme vykládat tak, že u filmů, na kterých někdy v minulosti pracovali, dostanou čestný titul výkonných producentů, ale tím jakákoliv jejich účast končí.

Podle informací Mashable se naopak „tajnou zbraní“ Geoffa Johnse stal Joss Whedon, který už delší dobu přepisuje Justice League a před časem převzal její režii. Whedon je dle dostupných informací pro Johnse „blízkým kreativním partnerem“ a má být důležitou součástí kreativního týmu Warner Bros. Whedon podobnou roli plnil od roku 2012 do roku 2015 v Marvel Studios, kde pomáhal Kevinu Feigemu plánovat budoucnost filmového Marvel světa a jako kreativní konzultant pracoval na jednotlivých marvelovkách z daného období (doporučil režiséra Jamese Gunna pro Strážce Galaxie, pomáhal upravovat scénáře filmů atd.). Pro Warner má vedle konzultací také natočit samostatný film s Batgirl, v minulosti napsal nerealizovaný scénář k Wonder Woman.

Na závěr ještě nové Justice League video:

Zdroj: Mashable

Galerie: 6

Zack Snyder nebude mít vliv na DC, nahradí jej Joss Whedon | Fandíme filmu Zack Snyder nebude mít vliv na DC, nahradí jej Joss Whedon | Fandíme filmu Zack Snyder nebude mít vliv na DC, nahradí jej Joss Whedon | Fandíme filmu Zack Snyder nebude mít vliv na DC, nahradí jej Joss Whedon | Fandíme filmu Zack Snyder nebude mít vliv na DC, nahradí jej Joss Whedon | Fandíme filmu Zack Snyder nebude mít vliv na DC, nahradí jej Joss Whedon | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest