Blade Runner 2049: Všechno co se stalo mezi prvním a druhým filmem

Blade Runner 2049:  Všechno co se stalo mezi prvním a druhým filmem | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Comic-Con 2017? Jared Leto jako hologram. Proč natočil pokračování zrovna Denis Villeneuve. Délka filmu a další zajímavosti.

Blade Runner 2049 na Comic-Conu v San Diegu netroškařil. V pátek jsem se mohli podívat na atmosféru filmu, kterou zachytila speciální experience ve výstavním areálu, ale ten pravý highlight přišel až v sobotu. Na pódium dorazili pohovořit o snímku režisér Denis Villeneuve, herci Ryan Gosling a Harrison Ford a další tvůrci. Začátek prezentace odstartoval hologram Jareda Leta, který návštěvníky škádlil slovy: „budoucnost je zvláštní" a v tom, jak je líčena v trailerech a samotném filmu je prý velký rozdíl. Dále uvedl, že tohle je pokračování, na které jsme čekali a nazval projekt jedním z vrcholů své kariéry.

Denis Villeneuve přijal práci na pokračování jednoduše proto, že miluje první film a díky němu se dal na filmařinu. Dal do projektu opravdu maximum a navíc nechtěl, aby sequel někdo jiný pos*al. Harrisona Forda zlákal k návratu do role dobrý scénář, který se snaží hlouběji prozkoumat jeho postavu. Samozřejmě se herec nevyhnul otázce, o které už léta fanoušci neustále debatují a tou je, zda je Deckard replikant. Villenueve prozradil, že když mezi Fordem a Ridleym Scottem přijde řeč na tohle téma, jejich přesvědčení pokaždé přeroste v hlasitou hádku. Ford na dotaz odpověděl prostě: „Nezáleží na tom, co si myslím". Z toho člověk moudřejší dvakrát není.

V sále se přehrával kromě druhého traileru také první klip, v němž policista K navštíví sídlo Niandera Wallace, kde objeví starou Deckardovu nahrávku. Dále obrazovky zobrazily časovou osu shrnující všechny důležité události, které se staly mezi prvním a druhým Blade Runnerem. Video si můžete přehrát níže. Zde přikládáme popis:

  • 2018 - Po krvavé vzpouře replikantů model Nexus 6 ve vnějších koloniích je pobyt uměle vytvořených bytostí prohlášen na Zemi za nelegální a hrozí jim trest smrti.
  • 2019 - Replikant Rachael a policejní důstojník Rick Deckard, člen jednotky Blade Runner, odjeli z Los Angeles.
  • 2020 - Po smrti doktora Eldona Tyrella, zakladatele Tyrell Corporation, přichází společnost na trh s Nexem 8, který je používán mimo Zemi. Na rozdíl od starých modelů není jejich životnost nastavena na čtyři roky. Mají delší život a jejich snadná identifikace se pozná díky očním implantátům.
  • 2022 -  Elektromagnetický impulz neznámého původu byl odpálen kdesi na západním pobřeží. Města jsou několik týdnů bez elektřiny. Elektronická data jsou poškozená nebo zničená ve většině amerických států. Finanční a obchodní trhy nefungují po celém světě. Zásoby potravin jsou mizerné. Kolují teorie o příčině výpadku, ale žádná není prokázaná. Tou nejvíc probíranou je, že výpadek zavinili replikanti.
  • 2023 - Správní orgány vydávají neomezený zákaz vyrábět replikanty. Všechny modely Nexus 6 jsou vyřazeny z provozu, kvůli naprogramovaným čtyřletým cyklům. Přetrvávající modely Nexus 8, které nebyly stáhnuty z oběhu se snaží ukrývat. 
  • 2025 - Idealistický vědec Niander Wallace je průkopníkem pokroku geneticky vytvořených potravin a volně sdílí své patenty, což znamená ukončení globální krize. Jeho společnost Wallace Corporation E&C se kromě světa rozrůstá i do kolonií mimo planetu.
  • 2028 - Wallace získává co zbylo z Tyrell Corporation.
  • 2030 - Wallace zlepšuje metody genetického inženýrství a implantaci paměti, aby byli replikanti poslušní a kontrolovatelní. 
  • 2036 - Zákaz výroby replikantů je zrušen. Wallaceova společnost představuje zdokonalenou řadu replikantů Nexus 9.
  • 2040 - Policejní oddělení v Los Angeles obdržely další posily na udržení jednotky Blade Runner, která je pověřena vyhledáváním nelegálních replikantů a jejich likvidací.
  • 2049 - Změna klimatu způsobila drastický nárůst hladiny moře a proto byla postavená mohutná zeď, která před touto hrozbou chrání Los Angeles. Město je neobyvatelnější ještě víc, než kdy dřív, je plné chudoby a nemocí. Lidé, kteří neodešli do vnějších kolonií jsou ponecháni napospas svému osudu. Neexistuje žádné čerstvé jídlo, obyvatelé přežívají na geneticky upravených potravinách Niandera Wallace, které se dají koupit v prodejních automatech na městských tržištích. 

A ná závěr přidáváme odhalenou délku filmu, která bude mít podle Villeneuvea dvě hodiny a třicet minut.

Třicet let po událostech prvního filmu objeví nový blade runner, losangeleský policista K (Ryan Gosling), dlouho pohřbené tajemství, které by mohlo uvrhnout zbytky společnosti do chaosu. Objev K přiměje, aby začal pátrat po Ricku Deckardovi (Harrison Ford), bývalém blade runnerovi z losangeleské policie, který se už třicet let pohřešuje. Datum premiéry v ČR a na Slovensku je stanoveno na 5. 10. 2017.

Zdroje: Collider 1, 2 a 3, Screen Rant, Syfy

Blade Runner 2049

03.10.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 2

Blade Runner 2049:  Všechno co se stalo mezi prvním a druhým filmem | Fandíme filmu Blade Runner 2049:  Všechno co se stalo mezi prvním a druhým filmem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest