Darkest Hour: Gary Oldman se zcela převtělil v Churchilla

Darkest Hour: Gary Oldman se zcela převtělil v Churchilla | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Podívejte se na trailer na nový snímek Joea Wrighta, který představuje začátek dráhy Winstona Churchilla.

V letošním roce si to o přízeň diváků nepřímo rozdají hned dva filmy o Winstonu Churchillovi. První, s prostým názvem Churchill, režiséra Jonathana Teplitzkyho s Brianem Coxem v titulní roli, měl v USA a v Británii premiéru zhruba před měsícem, žádnou díru do světa však neudělal. Tento film se soustředil na události okolo vylodění v Normandii. Letošní druhý snímek o muži, který v nejvypjatějších chvílích slíbil Britům pouze krev, pot a slzy, aby je poté společně s ostatními Spojenci vítězně provedl druhou světovou válkou, se jmenuje Darkest Hour, a natočil jej Joe Wright (Pokání, Anna Karenina). Jeho novinka by měla vyprávět příběh předtím, než se dostal do horkého premiérského křesla a první dny v něm. Studio čerstvě zveřejnilo první trailer a plakát k filmu.

Hlavního hrdinu si zahrál Gary Oldman, který prošel výraznou fyzickou proměnou, alespoň z ukázky jde herec poznat opravdu jen stěží. Kromě něj si v Darkest Hour zahráli Ben Mendelsohn (Rogue One: A Star Wars Story), Kristin Scott Thomas (Only God Forgives), nebo Lily James (Baby Driver). Scénář napsal Anthony McCarten (Teorie všeho). Trailer působí sice v těch několika málo „akčních“ scénách trochu lacině, zdá se mi ale, že obsahuje to správné množství patosu, které si příběh o Winstonu Churchillovi zasluhuje. Hlavní herec je potom sázka na jistotu, a okolo filmu se už teď začíná hovořit o cenách. Z toho důvodu půjde Darkest Hour do kin v USA 22. 11., v ostatních zemích by to mělo být až v průběhu ledna a února příštího roku. V Česku a na Slovensku se dočkáme 11.1. Dočká se Gary Oldman svého prvního Oscara?

Galerie: 3

Darkest Hour: Gary Oldman se zcela převtělil v Churchilla | Fandíme filmu Darkest Hour: Gary Oldman se zcela převtělil v Churchilla | Fandíme filmu Darkest Hour: Gary Oldman se zcela převtělil v Churchilla | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest