The 15:17 to Paris: Skutečný příběh zamezení teroru

The 15:17 to Paris: Skutečný příběh zamezení teroru | Fandíme filmu
Clint Eastwood natočí drama o třech civilistech, kteří zastavili teroristický útok.

Clint Eastwood je k nezastavení. Drsný Harry i ve svých 87 letech natáčí filmy, a v dubnu se upsal k režírování dalšího. V posledních letech si oblíbil příběhy na motivy skutečných událostí, a tak po Americkém sniperovi a snímku Sully: Zázrak na řece Hudson bude točit film s názvem The 15:17 to Paris, adaptaci stejnojmenné knižní předlohy s podtitulem The True Story of a Terrorist, a Train and Three American Heroes, jenž vypráví příběh tří amerických mužů, kteří v roce 2015 zneškodnili ve vlaku z Amsterdamu do Paříže teroristu, chystajícího se vlak plný lidí vystřílet. Díky této trojici bylo při incidentu jen několik lidí zraněno, a nedošlo k žádným ztrátám na životech.

Knihu napsal s touto trojicí Jeffrey E. Stern, a Eastwood se pro natáčení odhodlal k neobvyklému kroku – do hlavních rolí neobsadí herce, zahrají si je skuteční hrdinové tohoto příběhu Spencer Stone, Alek Skarlatos a Anthony Sadler. V dalších rolích se objeví Judy Greer (Jurský svět), Jenna Fischer (Kancl), nebo Ray Corasani (Desert Bloom). Scénář podle výše zmíněné předlohy napsala Dorothy Blyskal, pro kterou bude The 15:17 to Paris celovečerní prvotinou. Doposud pracovala u filmu na různých pozicích v produkci, podílela se například na Eastwoodově předchozím snímku Sully: Zázrak na řece Hudson.

Obsazování skutečných aktérů událostí do rolí ve filmu je neobvyklé, úplná novinka to ale není. V 50. letech si sám sebe ve snímku To Hell and Back zahrál válečný hrdina Audie Murphy, ve filmu Private Parts režisérky Betty Thomas si sami sebe zahráli dokonce oba hlavní protagonisté. Častější je potom obsazování neherců do vedlejších rolí, jako tomu bylo ve filmu Paula Greengrasse Let číslo 93 (zde se jednalo o pracovníky řízení letového provozu), nebo v Eastwoodovu snímku Sully, kde se objevili skuteční záchranáři. Natáčení The 15:17 to Paris by mělo začít v průběhu letošního podzimu, datum premiéry zatím stanoveno nebylo.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest