Warner pod novým vedením vsadí na jistotu, omezí režiséry

Warner pod novým vedením vsadí na jistotu, omezí režiséry | Fandíme filmu
Pokud se nejmenujete Nolan, tak vám v budoucnosti u Warneru výrazně přistřihnou křidélka.

Studio Warner Brothers má nového prezidenta, který dříve působil na stejné pozici v New Line Cinema. Tam byl proslulý častými škrty a zásahy do rozdělaných projektů a hovoří se o tom, že s podobnou filozofií by měl vyrukovat i ve svém novém působišti. Warneři se jednak chtějí pokusit do budoucna vyhnout drahým, a přitom riskantním filmům a také podobné situaci, která momentálně nastala u konkurenčního Disneyho v souvislosti s chystaným spin-offem Star Wars o mladém Hanu Solovi.

U Warner Brothers zaznamenali v posledních měsících dva výrazné neúspěchy: S velkofilmem Guye Ritchieho Král Artuš: Legenda o meči a Live By Night od Bena Afflecka. Právě neúspěch druhého jmenovaného díla měl údajně stát za tím, že Afflecka na režisérském křesle příštího Batmana vystřídal Matt Reeves, byť oficiální verze zní, že Affleck odstoupil sám. Podle nové filozofie by právě například tito osobití režiséři, kteří navíc vyžadují při finálním sestřihu poslední slovo, nemuseli být do podobných projektů angažováni.

Tento přístup by se pochopitelně neměl dotknout těch největších a nejspolehlivějších filmařů, které studio ve své stáji má. Typickým příkladem jsou Clint Eastwood nebo Christopher Nolan, u kterých je riziko výraznějších přetáček a překročení rozpočtu minimální, všechny jejich filmy mají navíc enormní zisky. Dotčeny by neměly být ani velké série typu Harryho Pottera, filmy z DCEU, nebo Lego filmy. Dle slov jedné ze zainteresovaných osob již do budoucna nelze očekávat, že pod Tobym Emmerichem budou Warneři točit filmy jako The Judge s Robertem Downeym Jr. – tedy konverzační drama pro dospělé za enormních 60 milionů dolarů.

Co na změnu filozofie říkáte? Ovlivní snaha o rovnováhu mezi tvůrčí svobodou filmařů a finanční stabilitou kreativitu tvůrců? A blížíme se k době, kdy se velká studia budou snažit točit jen série „na jistotu“, a na kreativnější projekty nebudou mít odvahu? Těšíme se na vaše komentáře.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest