Avengers: 13 největších zajímavostí

Avengers: 13 největších zajímavostí | Fandíme filmu
Máte už dost spoilerů? Připravili jsme pro vás osvěžujicí seznam zajímavých informací, které pobaví, aniž by prozrazovaly.

Posledně, když jsme pro vás připravovali další výpravný materiál o Avengers, jsem si posteskl, že těch spoilerů přeci jen už bylo celkem dost. Pokud vše půjde hladce, měla by recenze na film vyjít dřív než tušíte, ale abychom vám zkrátili čekání, je tady ještě jeden souhrnný článek, ve kterém jsme se tentokrát zaměřili na informace, které příliš nevyzrazují, ale jsou nějakým způsobem pozoruhodné, nevšední, vtipné či jinak zajímavé. Snad budete s naším výběrem spokojeni.

1) Mimozemšťani: Joss Whedon nakonec prozradil, že mimozemšťané budou variantou na rasu Chitauri a to čistě z toho důvodu, že to v komiksu málo rozpracovaný druh, který není zatížen příliš detailním pozadím, které by odvádělo pozornost. Film je už tak napěchovaný k prasknutí a Whedon potřeboval nějaké přímočaré záporáky.

2) Tajná scéna: Ještě několik dní před premiérou se s režisérem Whedonem sešli Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Jeremy Renner a Chris Evans a natočili společně tajnou scénu, o které se zatím vůbec nic bližšího neví (akorát ředitel Marvelu tvrdí, že "to není scéna") a neviděli ji ani novináři. Spekuluje se o tom, že by se mohla objevit na úplném konci titulků, zatímco klasická tajná scéna, ve které budou naznačeny události následujícího filmu, se podle zpráv zahraničních serverů nachází zhruba v polovině titulků (podobně jako v Captainu Amerikovi).

3) Rudá Lebka: Marvel Jossovi příliš nekecal do řemesla, dal mu pouze základní kostru a zbytek nechal na něm. Neshodli se pouze na tom, že Joss chtěl přidat ještě jednoho záporáka, zatímco studio si myslelo, že to už by bylo příliš. Že by právě odtud pramenily ty spekulace o Red Skullovi?

4) Kapitánova Peggy: Čtyřka lehce souvisí se třetím bodem. Ve filmu toho bylo tolik, že řada věcí musela být odložena na později. Whedon se například na poslední chvíli rozhodl vystřihnout scénu, ve které se Steve setká se zestárlou Peggy. Doufejme, že scéna neskončí ve vystřižených scénách DVD, ale užijeme si ji v plné slávě v Captain America 2, protože tohle je pro Rogerse jeden z klíčových momentů.

5) 3D: Whedon plánoval natočit Avengers ve 3D, ale když si stereoskopické natáčení vyzkoušel při natáčení potitulkové sekvence Thora, zjistil, že je trojrozměrné nachystání scény takový žrout času, že se na něj raději vykašlal a zůstal u klasického 2D. Studio pak následně film konvertovalo.

6) Nejen pro fanoušky: Film se chová jako samostatný příběh a všechny postavy krátce představí. Takže pokud vám nějakým nedopatřením některý z předchozích "dílů" unikl, nemusíte se vůbec bát, že byste si kvůli tomu Avengers neužili.

7) Whedon tahá za nitky: Když Joss začal natáčet Avengers, byl velice dobře připravený a se světem obeznámený. Pro Captaina Americu upravoval dialogy, pro Thora natočil potitulkovou scénu a navíc se už při natáčení Cabin in the Woods seznámil s Chrisem Hemsworthem. Tomu tenkrát dokonce věnoval komiks Ultimates, aby se před konkurzem na Thora seznámil se svou postavou.

8) Kde je Natalie Portman: Proč se nevrátily vedlejší postavy, jako Natalie Portman? Protože Whedon chtěl, aby Avengers přišli o svůj podpůrný systém a museli se spoléhat pouze jeden na druhého. To však neznamená, že by film vůbec nevysvětlil, proč se například Thor najednou o Jane nezajímá. Všechno se dozvíme.

9) Proč se Avengers sejdou: Seskládání týmu je poměrně přirozený proces. Thor se vrátil na Zem kvůli Lokimu, Bruce Bannera SHIELD našel proto, že potřebuje experta na gamma záření, Hawkeye a Černá vdova jsou zaměstnanci SHIELDU už dávno a Captain America v současnosti vlastně nemá kam jít. Starka by měla přilákat fascinace Tesseractem.

10) Kdy se to stalo: Avengers se odehrávají šest měsíců po závěru Captaina Ameriky a celé dva roky po závěru Neuvěřitelného Hulka.

11) Civil War: Ačkoliv Kevin Feige říká, že by rád Civil War viděl ve třetích Avengers, Joss Whedon tvrdí, že byla spolu s Ultimates velkou inspirací už pro tenhle film.

12) Opičák Ruffalo: Mark Ruffalo založil Hulkovi pohyby na pohybech goril (poprvé Hulk vznikl performance capturingem představitele Bruce Bannera) a než roli přijal, tak požádal svého přítele Edwarda Nortona (který hrál Bannera v předchozím Hulkovi, ale Marvel s ním znovu spolupracovat nechtěl) o požehnání.

13) Velkofilm. Doslova: Většina současných blockbusterů se natáčí s poměrem stran obrazu 2.39:1. To je takový ten klasický, hodně široký obraz, který při přehrávání na televizi vypadá jako splácnutá nudle. Při natáčení Avengers Joss Whedon zvolil méně obvyklý poměr, 1.85:1 (tedy "vyšší", obraz), aby se mu do záběrů hezky vešel Hulk i newyorské mrakodrapy.

 

Setlist: ComicBookMovie, Slashfilm, Slashfilm II, NY Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest