Operation Finale: Ben Kingsley jako Eichmann uniká před Mossadem

Operation Finale: Ben Kingsley jako Eichmann uniká před Mossadem | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
V Schindlerově seznamu konečným řešením trpěl, teď si zahraje muže, který jej pomáhal uvést do praxe.

Oscarový herec Ben Kingsley se připojí k chystanému snímku na motivy skutečných událostí s názvem Operation Finale. Představitel hlavní role slavného filmu Gándhí z roku 1982 či Izáka Šterna z Schindlerova seznamu si v novince Chrise Weitze (scenárista Rogue One: Star Wars Story, režisér prvního dílu série American Pie) zahraje nechvalně proslulého Adolfa Eichmanna, německého válečného zločince a jednoho ze strůjců tzv. konečného řešení židovské otázky. Film bude vyprávět příběh jedné z nejodvážnějších zpravodajských operací 20. století, kdy izraelský Mossad nacistu na začátku 60. let vypátral v Argentině, aby ho poté za složitých podmínek dopravil do Izraele a postavil před soud. Proti Kingsleymu se na plátně postaví Oscar Isaac (Star Wars: Force Awakens, Ex Machina), který ztvární postavu Petera Malkina, agenta zmíněné izraelské tajné služby, který měl na dopadení Eichmanna zásadní podíl.

Scénář k chystanému historickému filmu napsal Matthew Orton, nadějný mladý scenárista, jenž mimo jiné v roce 2012 zvítězil v soutěži BBC Writersroom Young Writers’ Competition. Sluší se také zmínit, že se jeho Operation Finale v roce 2015 dostala na tzv. Black List, tedy seznam nejlepších dosud nerealizovaných scénářů. Scénář následně odkoupilo studio MGM, a už letos na podzim by se mělo začít v Argentině natáčet. Pokud bychom měli dostat jakýsi mix Affleckova Arga a Spielbergova Mnichova, zlobit se rozhodně nebudeme.

Titulní fotka je ilustrační.

Zdroj: Deadline

Galerie: 5

Operation Finale: Ben Kingsley jako Eichmann uniká před Mossadem | Fandíme filmu Operation Finale: Ben Kingsley jako Eichmann uniká před Mossadem | Fandíme filmu Operation Finale: Ben Kingsley jako Eichmann uniká před Mossadem | Fandíme filmu Operation Finale: Ben Kingsley jako Eichmann uniká před Mossadem | Fandíme filmu Operation Finale: Ben Kingsley jako Eichmann uniká před Mossadem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest