Sen noci svatojánské: Shakespeare se zadkem místo obličeje

Sen noci svatojánské: Shakespeare se zadkem místo obličeje | Fandíme filmu
I ta největší klasika se může dočkat poněkud...překvapivého moderního zpracování. Koukněte na trailer.

Sen noci svatojánské (A Midsummer Night’s Dream) je dodnes jedna z nejoblíbenějších a nejhranějších her proslulého Williama Shakespeara. Pokud si ji nepamatujete alespoň z hodin literatury ve škole, tak vězte, že je také velmi pravděpodobně jeho nejpodivnější. Mimo jiné zde jedna z postav projde proměnou, po které má oslí hlavu. Do této postavy se zamiluje královna lesních víl Titanie, která byla očarována bylinou, díky níž se spící člověk bezhlavě zamiluje do toho, koho po probuzení spatří jako prvního.

Proč ale píšeme o hře ze 16. století? Odpověď je jednoduchá, čeká nás totiž zbrusu nová filmová adaptace (předchozí dvě, které stojí za zmínku, jsou z let 1935, a zejména 1999). A rozhodně nepůjde o klasické zpracování. Děj se nebude odehrávat ve starověkém Řecku, ale v současném Los Angeles, a jeden z hrdinů nedostane oslí hlavu, ale rovnou zadek místo obličeje.

Film natočil a napsal Casey Wilder Mott, pro kterého jde o celovečerní prvotinu. V hlavních rolích si zahráli Rachael Leigh Cook (She’s All That), Ted Levine (American Gangster, Shutter Island), Finn Wittrock (Unbroken, seriál American Horror Story), Lily Rabe (American Horror Story) nebo Fran Kranz (The Cabin in The Woods, Donnie Darko). Nová adaptace Shakespeara bude mít premiéru již o víkendu v LA. Mrkněte na trailer, tohle bude bizár.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest