Strážci Galaxie 3 možná budou popírat předchozí události

Strážci Galaxie 3 možná budou popírat předchozí události | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Restart reality by mohl dát vzniknout nové hrdince.

Je to jen něco přes měsíc, co do kin vtrhli druzí Strážci Galaxie, a už se mluví o příštím pokračování, které uvidíme v kinech pravděpodobně v květnu 2020. Třetí Strážci Galaxie budou časově navazovat na třetí a čtvrtý díl Avengers, a před časem bratr scenáristy Jamese Gunna tvrdil, že scénář nepůjde dokončit do té doby, než budou hotoví právě příští Avengers, protože některé detaily stále ještě nejsou pevně dané. Teď už asi pevně dané jsou, protože James Gunn prozradil, že první verze námětu je hotová. Gunn je s námětem velice spokojený, ale trochu ho trápí jedna konkrétní věc: Možná bude muset popřít to, co bylo ustanoveno v předchozm filmu.

Konkrétně se jedná o scénu z prvních Strážců Galaxie, ve které jsou hrdinové zadržení jednotkami Nova Corps a na plátně vedle jejich obličejů vybíhají jejich osobní informace. A právě jednu z těchto informací by teď Gunn potřeboval popřít. Většina diváků se o podobné detaily vůbec nezajímá, ale i tak režisér váhá, jestli překopat něco, co skalní fanoušci, které podobné detaily baví, berou už několik let jako fakt.

Z režisérova vyjádření těžko soudit, o jak výraznou změnu se jedná. Kdyby byla zásadní, rozebíral by ji takhle před fanoušky? A váhal by nad její změnou? Přece by nezahodil skvělý příběh jen proto, že by jeho vzniku bránil takovýhle malý detail? A naopak, pokud by šlo o změnu bezvýznamnou, tak proč ji vůbec řešit? Proč něco měnit?

Ve Strážcích Galaxie 1 jsou v Nova Corps nastoupení Groot, Star-Lord, Rocket a Gamora. Drax záběr s popisky ve filmu nemá, byl k vidění pouze v traileru. U Star-Lorda se fanoušci shodují na tom, že u něj v Nova Corps žádná zajímavá informace nevyskočila. U Groota pravděpodobně také nic zásadního nenajdeme. U Rocketa je uvedeno, že byl stvořený na tzv. Polosvětě. Místo jeho původu by mohlo být změněné, pokud by to nové lépe zapadalo do příběhu. Je u něj uvedeno také jméno Lylla, což je v komiksech klíčová postava z Rocketovy minulosti, jeho spřízněná duše. Třeba Gunn potřebuje, aby ji Rocket ve třetím filmu potkal poprvé a zatím o její existenci nevěděl.

Asi nejzajímavějším kandidátem je však Gamora. U té je uvedeno, že je posledním přeživším národa Zehoberei, po tom, co Thanos všechny ostatní zabil a vycvičil z ní zabijáka. V komiksech nicméně Gamořin národ (zvaný Zen-Whoberi) vyvraždil Adam Warlock. Potřebuje tedy snad režisér celý mrtvý národ oživit, aby mohl příběhovou linku s Adamem Warlockem realizovat? Rozhodně tahle varianta zní nejnosněji, co říkáte?

Přidání Adama Warlocka je po potitulkové scéně dvojky a nedávném Gunnově vyjádření prakticky jisté, ale nepůjde o jedinou novou postavu. Pár dní nazpět nám možná dal James ještě jedno vodítko k tomu, jaké dalších postavy bychom se mohli dočkat. Gunn na Twitteru sdílel fotku, která může (ale nemusí) mnohé naznačovat.

Přírůstkem by mohl být Quasar, konkrétně Wendell Vaughn, pozemšťan učiněný ochráncem vesmíru kosmickou bytostí zvanou Eon. Populární nositelkou jména Quasar byla také Phyla-Vell - anomálie v realitě, která v komiksech vznikla po jednom zrestartování vesmíru. A někteří fanoušci předpokládají, že k určitému restartu by mohlo dojít v Avengers 4, kteří budou třetím Strážcům Galaxie předcházet.

Ať už je to tak, či onak, bude zajímavé sledovat, zda se nová postava (pokud se objeví), objeví až ve filmu, nebo bude představena dříve. Jestli vůbec zmíněný tweet něco naznačuje, nebo měl James Gunn pouze nostalgickou náladu, uvidíme v budoucnu…

Na závěr James Gunn tančí radostí:

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Strážci Galaxie 3 možná budou popírat předchozí události | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 možná budou popírat předchozí události | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 možná budou popírat předchozí události | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 možná budou popírat předchozí události | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3 možná budou popírat předchozí události | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest