Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi

Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Podívejte se na vůbec první upoutávku z chystaného Marvel komiksu.

První teaser trailer na komiksovku Black Panther představuje především atmosféru, jakou můžeme od celého snímku očekávat, podobně, jako to udělal před časem první teaser pro Thora: Ragnarok. Víc než na samotného Panthera, se soustředí na Wakandu jako takovou. Už samotná myšlenka země, která i ve 21. století dokáže existovat v utajení před zbytkem světa, je fascinující. A ještě působivější je pak ztvárnění Wakandy. Mix hypermoderních technologií (vznášedlo, velkoměsto) s tradicí (vládne jakási kmenová forma monarchie, vidíme tradiční oděvy a různé jeskynní struktury) je působivý už konceptuálně. A když se k tomu přidá výrazně barevné vizuální podání, není to vůbec špatný obrázek. Na druhou stranu se musí nechat, že některé scény (zatím) působí docela studiově, popřípadě jako digitální trik, a pokud si tvůrci nedají pozor, mohl by snímek ve finále působit tak plastikově, jako třeba Bohové Egypta. Tak snad se tohle do premiéry podaří vyřešit.

To jak se celá upoutávka nese v rytmu elektronicko-hiphopové skladby taky propůjčuje filmu úplně jiný feel, než na jaký jsme obvykle u marvelovek zvyklí. Celé ukázce to dodává další vrstvu jinakosti, i když v tuhle chvíli jen těžko soudit, zda tak zní jen upoutávka, nebo se podobný zvuk Ryanu Cooglerovi podaří propašovat i do výsledného filmu. Důležité je, že si režisér nenechal přidělit žádného „Marvel“ skladatele, jak je u snímků studia obvykle běžné, ale přivedl si s sebou Ludwiga Göranssona, který skládal doprovod pro všechny jeho předchozí filmy. Vedle toho pracoval na seriálech Community nebo New Girl a složil také spoustu muziky pro Childish Gambina, což je jméno, pod kterým vystupuje Donald Glover.

Akční scény působí dojmem, že se budou držet do značné míry při zemi a prim by mohla hrát bojová umění, což v kombinaci se všemi barvami působí hodně dynamicky. Na druhou stranu ani moderní technologie nejsou filmu cizí a v kombinaci s tradičními bojovníky je silný kontrast docela působivý. A něco podobného platí i samotném Black Pantherovi (Chadwick Boseman), u kterého se bude zřejmě stavět na schopnosti být tichý jako kočka a na jeho neuvěřitelné mrštnosti. Zkrátka a dobře, Black Panther bude podle všeho všechno, jen ne rutinní snímek.

Po událostech filmu Captain America: Občanská válka se mladý král T´Challa vrací zpět do své rodné země, uzavřené a technologicky nesmírně vyspělé africké Wakandy, aby plnil svou povinnost jako nová hlava státu. Brzy ale zjistí, že o jeho trůn usilují jisté frakce přímo ve Wakandě. Potom, co spolu dva nepřátelé začnou plánovat zničení jeho země, se hrdina známý jako Black Panther musí spojit s agentem C.I.A. Everettem K. Rossem a členy wakandských speciálních jednotek Dora Milaje, aby zabránili vtažení Wakandy do světové války.

V hlavních rolích. Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis, Florence Kasumba, John Kani, Sterling K. Brown a Letitia Wright. Režíruje Ryan Coogler, který napsal scénář společně s Joem Robertem Colem. Produkují Kevin Feige a Louis D’Esposito. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 15. 2. 2018.

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 11

Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu Black Panther: První trailer slibuje tajnou civilizaci na Zemi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest