The Limehouse Golem: Hororová detektivka z viktoriánské Anglie

The Limehouse Golem: Hororová detektivka z viktoriánské Anglie | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Ještě před Jackem Rozparovačem řádí v Londýně devatenáctého století jiný sériový vrah. Chytit se ho pokusí Bill Nighy.

Druhý celovečerní režijní snímek režiséra Juana Carlose Mediny (Insensibles), nazvaný The Limehouse Golem, zavádí díváky do Londýna za vlády královny Viktorie. Inspektor John Kildare byl pověřen vyřešením série brutálních vražd, které děsí veřejnost. A to takovým způsobem, že někteří věří, že za krvavým běsněním nestojí člověk, ale mytická postava golema. Na vyšetřování je navíc vyvíjen tlak ze strany novinářů. A aby toho nebylo málo, tak se na seznam podezřelých dostane několik historických osobností, jako například Karl Marx, spisovatel George Gissing či divadelní herec Dan Leno. Celý případ je ještě zamotán herečkou Elizabeth Cree, která je obviněná z otrávení svého muže. Kildare je však přesvědčen o její nevinně, a tak se ji snaží před odsouzením a popravou zachránit. Oba případy jsou navíc právě přes manžela Elizabeth jistým způsobem propojeny. Scénář napsala zkušená Jane Goldman (Žena v černém, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, filmy Matthew Vaughna) podle knižní předlohy Petera Ackroyda Golem z londýnských doků.

Hlavní postavu vyšetřovatele Kildare ztvárnil Bill Nighy (Láska nebeská, Piráti na vlnách), mladou Elizabeth pak Olivia Cooke (Ouija, seriál Batesův motel). Dále ve filmu hrají například Douglas Booth (LOL, Pýcha, předsudek a zombie), Daniel Mays (Viktor Frankenstein, Infiltrátor) a Eddie Marsan (seriály Ray Donovan a Jonathan Strange & Mr. Norrell).

Snímek The Limehouse Golem byl k vidění již v loňském roce v rámci řady filmových festivalů. Chváleny jsou herecké výkony Billa Nighye i mladé Olivie Cooke, které se údajně povedlo výborně vyobrazit její postavu. Pozitivní ohlasy jsou i na scénář, od kterého se dá očekávat řada zvratů, byť má prý i hlušší místa. V zahraničí jde film do kin začátkem září, v Česku ani na Slovensku se ho ještě žádný distributor nechopil. I přes prozatím pozitivní hodnocení je tak možné, že se ho u nás dočkáme až na DVD.

Galerie: 4

The Limehouse Golem: Hororová detektivka z viktoriánské Anglie | Fandíme filmu The Limehouse Golem: Hororová detektivka z viktoriánské Anglie | Fandíme filmu The Limehouse Golem: Hororová detektivka z viktoriánské Anglie | Fandíme filmu The Limehouse Golem: Hororová detektivka z viktoriánské Anglie | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest