Star Wars IX: Jak režisér pracuje se ztrátou Carrie Fisher

Star Wars IX: Jak režisér pracuje se ztrátou Carrie Fisher | Fandíme filmu
Walt Disney Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Celý tvůrčí tým dbá na to, aby herečce vzdal hold.

Jak víme, Star Wars: Episoda IX měly dát ze starých postav největší prostor generálce Leie. Po smrti Carrie Fisher vyletěly všechny plány z okna, a protože filmaři nechtěli herečku digitálně oživovat ani její nový výkon nahrazovat archivními záběry, začal se přepisovat scénář. Dosud jsme o celé situaci slýchali pouze z úst Kathleen Kennedy, producentky filmu a ředitelky celého LucasFilmu. Teď jsme však dostali také vyjádření od Colina Trevorrowa, režiséra a spoluscenáristy.

Trevorrow byl dotázaný vysloveně na to, jak velkou část filmu je třeba přepsat. Nějaká procenta se podle něj obtížně vypočítávají, ale rozhodně je pravda, že Leia byla zásadní postavou. Protože ji všichni kolegové měli skutečně rádi, jsou možnosti filmařů značně omezené. Existuje totiž pouze několik málo způsobů, jakými jsou ochotní situaci řešit, protože nechtějí zneuctít hereččinu památku. K té se chtějí postavit s láskou a respektem, jaké by si zasloužila.

Je jasné, že se film nebude tvářit, jako by postava neexistovala. Ale jaké řešení si tvůrci zvolí? Vymýšlejí způsob, jak Leiu postavit zcela mimo hlavní dění? Připraví společně s nějakou dublérkou heroickou smrt? Bude s pomocí dublérky Leia mlčky přihlížet jednotlivým situacím, zatímco jí kamera bude zabírat záda? To všechno jsou otázky, na které odpoví teprve čas, zvlášť, když se scénář stále ještě píše. Natáčení filmu má podle posledních informací začít příští rok v lednu.

Zdroj: Cinema Blend

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Star Wars IX: Jak režisér pracuje se ztrátou Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars IX: Jak režisér pracuje se ztrátou Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars IX: Jak režisér pracuje se ztrátou Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars IX: Jak režisér pracuje se ztrátou Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars IX: Jak režisér pracuje se ztrátou Carrie Fisher | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest