Justice League: Dotáčky začaly. Budou větší než se čekalo?

Justice League: Dotáčky začaly. Budou větší než se čekalo? | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Justice League čekají velké dotáčky a podle některých zdrojů film zásadně změní.

Když se Zack Snyder kvůli osobní tragédii vzdal natáčení Justice League, převzal po něm úkol Joss Whedon (Avengers 1 a 2). Producent Charles Roven nedávno znovu vysvětlil, že Whedon s týmem už delší dobu pracoval na přípravě dodatečných scén, které se budou pořizovat během dotáček. Byl tedy s projektem úzce spjatý a Zack Snyder osobně jej přesvědčil, aby dílo dokončil.

Dotáčky jsou samozřejmě vždy pro filmové diváky velkou neznámou a snadným terčem. Každý velkofilm s nimi dopředu počítá a většina během nich skutečně pouze doladí pár detailů, které při hlavní části natáčení unikly pozornosti filmařů. Jindy mohou být dotáčky naopak zcela zásadní a jedná se spíš o přetáčky, které výrazně pozmění značnou část vyprávěného příběhu. Něco podobného postihlo například loni Rogue One: Star Wars Story, kde dokonce přispěchal na pomoc druhý režisér Tony Gilroy, který pak pomáhal i ve střižně. Rogue One je zároveň i dobrým příkladem toho, že i takto za pochodu předělávaný film může dopadnout dobře a odnést si skvělá hodnocení.

U Justice League o dotáčkách poprvé promluvil server Splash Report. Byli to právě jeho redaktoři, kteří loni jako první odhalili, že se chystají dotáčky Rogue One. V té době ještě většina internetu mávla nad touhle zprávou rukou, producenti filmu novinářům řekli, že se chystají dotáčky zcela standardní povahy a následně jsme se dozvěděli o Snyderově tragédii, což více či méně osvětlilo, že se v zákulisí něco zásadního doopravdy děje, ale situace není až tak jednoduchá.

Producent Roven mluvil o tom, že Joss Whedon bude točit několik týdnů a přidá do již hotového filmu několik doplňujících scén. Server Batman-On-Film (který v minulosti už zprávy ze zákulisí DC odhalil) teď tvrdí, že dotáčky už se rozjely, mohly by v Londýně trvat až do srpna a budou hodně výrazné. Údajně by měly film významným způsobem pozměnit. Že dotáčky skutečně začaly, zdánlivě potvrzuje fotka Henryho Cavilla, který na Instagramu ukázal sám sebe v kostýmu a v karavanu.

Ať už jsou nakonec dotáčky jakkoliv rozsáhlé, jisté je, že Snyder ani Whedon to nebudou mít u publika jednoduché a fanoušci mohou jedině doufat, že týmová práce nakonec přinese stejné ovoce, jako zmiňovaný Rogue One.

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Justice League: Dotáčky začaly. Budou větší než se čekalo? | Fandíme filmu Justice League: Dotáčky začaly. Budou větší než se čekalo? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest