Piráti z Karibiku: Co bude dál

Piráti z Karibiku: Co bude dál | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Jak dopadla pětka, co naznačuje směrem k budoucnosti, co říkají filmaři a jak to vypadá s tržbami.

Článek obsahuje spoilery k Pirátům z Karibiku: Salazarově pomstě!

Pokud se zeptáte filmařů na budoucnost Pirátů z Karibiku, lze z vyhýbavých odpovědí vyčíst, že se čeká na tržby. Přeci jen, nikdo pořádně neví, co se se sérií v pokladnách stane po několikaleté pauze a klesajícím zájmu o Johnnyho Deppa. Jisté je snad jen to, že Jack Sparrow v případném dalším pokračování nebude chybět, a že se nepočítá ani s žádnými spin-offy. Všechny postavy, které uvidíme, uvidíme v regulérním příštím díle.

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta se po úkroku ve čtyřce vrátili k hlavní dějové linii. Henry Turner (Brenton Thwaites) se snaží zlomit kletbu, která drží jeho otce Willa (Orlando Bloom) na palubě Bludného Holanďana. To se mu také podaří, a tak je vlastně film velkým vyvrcholením dosavadních událostí a uzavírá většinu nedokončených příběhů. Kapitán Barbossa (Geoffrey Rush), postava s jedním z nejvýraznějších vývojů v celé sérii, najde svoji dceru a obětuje pro ni svůj život. Kapitán Jack Sparrow má zpátky svoji Černou perlu i posádku a zdánlivě jej v danou chvíli nepronásledují žádné stíny minulosti. A Willova rodina je opět pohromadě.

Příběh by tady mohl skončit, pochodeň by mohla převzít mladší generace nebo by se Jack Sparrow mohl vydat vstříc úplně novým postavám a dobrodružstvím. Místo toho potitulková scéna naznačuje, že Will a Elizabeth (Keira Knightley) budou v případném dalším pokračování opět klíčovými postavami. V jejich ložnici se zjeví tajemná postava, a i když se Willovi nejprve zdá, že to mohl být jen sen, podle louže vody a mušliček na zemi to sen viditelně nebyl. Je téměř jasné, že postava v pokoji je Davy Jones (Bill Nighy).

Ten v závěru Pirátů z Karibiku: Na konci světa několikanásobně zemřel. Will probodl jeho srdce a ještě spadl do zuřícího víru, kterému se všichni snažili zběsile uniknout. Jak to, že je tedy zpátky? Scenáristé se z toho jistě nějak vylžou, ale je nanejvýš pravděpodobné, že to bude nějak souviset s tím, že je Bludný Holanďan neobsazený a duše mrtvých námořníků tedy nemá kdo převážet do podsvětí. Willova kletba je zlomená, tak bůh ví, co všechno zničení Poseidonova trojzubce ještě způsobilo. A třeba se do hry znovu nějak zapojí bohové oceánů, možná právě sám Poseidon.

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta by podle prvotních odhadů měli za víkend utržit nějakých 275 milionů dolarů celosvětově. A pokud se nakonec vyškrábou někam nad 700 milionů, tak se podle mě dalšího dílu dočkáme. Co byste v něm chtěli vidět vy?

Galerie: 5

Piráti z Karibiku: Co bude dál | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Co bude dál | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Co bude dál | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Co bude dál | Fandíme filmu Piráti z Karibiku: Co bude dál | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest