Smrtelné stroje: První pohled na podobu sci-fi z Jacksonovy dílny

Smrtelné stroje: První pohled na podobu sci-fi z Jacksonovy dílny | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Podívejte se na impozantní vizi zdevastované budoucnosti.

Často si u chystaných hollywoodských bijáků stěžujeme na nedostatek originality. Tohle určitě neplatí u Smrtelných strojů. Jedná se sice o adaptaci knižní předlohy, ale rozhodně ne obyčejné. V postapokalyptickém světě lidé vyčerpali většinu přírodních zdrojů. Ty zbývající se shromažďují do mobilních velkoměst, která křižují krajinu a pohlcují jedno druhé, aby získaly další suroviny. Jak to bude ve filmu vlastně vypadat, teď odhalil na svém Facebooku producent a scenárista Peter Jackson, když se podělil o první artwork, který si můžete prohlédnout dole v galerii. Vedle zdevastované krajiny můžeme vidět hrdinku s šálou přes pusu (kvůli zplodinám?) a velkoměsto zahalené do všudypřítomného kouře. Pyramidovitá struktura je impozantní a buď se město rozprostírá skutečně do šíře, s několika menšími vrcholy, anebo jej obklopují menší konkurenti. Tady si artwork můžete prohlednout v plném rozlišení. Co na filmovou vizi říkáte?

Děj románové předlohy Philipa Reevea je zasazený do fiktivní budoucnosti, ve které jsou všechna větší města posazená na podvozky, pohybují se po zeměkouli a požírají menší města, ze kterých čerpají zdroje potřebné k dalšímu fungování. Starosta Londýna však má ještě větší a zákeřnější plány... A na pozadí téhle postapokalyptické fresky se odehrává osobní příběh několika mladých hrdinů, kteří kvůli rozežranému Londýnu přišli o svůj domov, jsou odsouzeni k životu v pustině a touží po pomstě. Scénář napsal producent Peter Jackson společně s Fran Walsh a Philippou Boyens. Režíruje Christian Rivers. Román má několik pokračování, která lze v případě úspěchu také realizovat na plátně. Dosud byli obsazeni Robert Sheenan, Hera Hilmar, Ronan Raftery, Jihae, Leila George, Hugo Weaving, Patrick Malahide, Colin Salmon, Rege-Jean Page a Stephen Lang. Datum premiéry je stanovené v Česku i na Slovensku na 13.12. 2018.

Galerie: 2

Smrtelné stroje: První pohled na podobu sci-fi z Jacksonovy dílny | Fandíme filmu Smrtelné stroje: První pohled na podobu sci-fi z Jacksonovy dílny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest